Yaz ayının ilk gününde yüklü oranında zam haberiyle uyandık. Her ne kadar ülke yönetiminden sorumlu olanlar ekonomi konusunda pembe tablo çizmiş olsalar da, ana tüketim maddelerine yapılan bu yüksek oranlı zamlar özellikle dar gelirlilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştıracak oranda oldu "El insaf bu kadar da olmaz" denecek boyuttaki zamlara bazı meslek kurum yetkilileri laf olsun diye yine karşı çıkacak.

Daha sonra makamlarını kaybedeceği korkusuyla tırsıp seslerini kesecekler.

İşçi sendikaları ise ne yapacağını şaşırmış durumda.

Zamları kınamak için sokağa çıktıklarında başlarına ne geleceğini biliyor.

Bazı rengi kaybolmuş, işverenin temsilcisi konumunda olan sarıdan da sarı olan sendikalar

her zaman olduğu gibi zamlar karşısında sus pus olacak, koltuklarına daha sıkı sarılacaklar. Bazıları laf olsun diye zamları kınayan beylik laflarla işi geçiştirecekler

----------------

BÜTÜN DEMOKRATİK KURUM TEMSİLCİLERİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Ülkemizde sadece siyasi partiler yargı kuruluşları konularında eleştiriler odaklanıyor. Görevlerinin başından ayrılmamak için her türlü dalevereye başvuran delege oyunları ve yasal boşluklardan yararlanıp uzun süre makamlarını koruyan, kıyak maaşı bir türlü bırakmayan meslek kurum üst yönetimleri ve sendika ağaçlarını hesaba katan yok.

Aslında demokrasimizdeki aksaklıkların en önemli etkenlerinden biri de yönetimlerin yozlaşmasıdır Meslek kurum üst yönetimlerinin duyarsızlığı sonucu ülkede hak arama imkanları zorlaşıyor.

Hiç bir haklı demokratik hak mücadelesinde onları göremezsiniz. Onlar bukelemun gibi her renge bürünür. Üyelerinin haklarını savunur görünmeleri boş laftan öteye geçmez.

--------------

SEÇİMDE DAHA DUYARLI OLMAK GEREKİR

Meslek kurum temsilcilerinin asli görevinde uzaklaşmasının en büyük sorumlusu onları bu görevlere layık görenler değil midir?

Seçim zamanı geldiğinde her türlü şaklabanlığı yaparlar. İllerdeki yandaşları ile tekrar görevde kalmak için ne gerekirse yapmadan çekinmezler. Genel kurul öncesinde delegeleri turistik yörelerde ağırlayıp işini garantiye alırlar. Bu alanda çok mahirdirler. Şu andaki meslek kurum fosilleri in çoğunun demokrasimize ve üyelerine hiç bir yararı yoktur.

Onların tek düşündükleri elde ettikleri kıyak maaşlarını kaybetmemektir.

------------------

ZAMLAR TÜM GİRDİ ÜRÜNLERİNE YANSIYACAK

- Ana tüketim ürünlerine bir biri ardına yapılan zamlar piyasayı dah da pahalı, dayanılmaz duruma getirecek. Petrol, doğalgaz. Elektrik zamları ile bu ürünlerin kullanıldığı yerlerde halka zam olarak yansıyor.

- Yapılan zamlar öyle küçük oranda değil. %15 elektrik zammı ve %12 doğal gaz %8,5 LPG zammı ve süt ürünlerine gelen %15 zam evlere, iş yerlerine tarıma kısaca yaşamımızın her alanına yansıyor.

- Özellikle zor koşullarda yaşam mücadelesi

veren insanlarımızı bundan böyle daha güç günler bekliyor.

Pandemi yasaklarının kısmen kalktığı, yaz aylarının başlangıcında halkımız böyle zam haberi ile karşılaştı.

Bu zamlarım çarşı pazara da yansımasıyla fakir fukaranın vay haline...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.