İYİ Partinin Edirne 2. Olağan Merkez İlçe Kongresi yapıldı. Küçük bir düğün salonu olmasına rağmen katılımcılar coşkuluydu. Aralarında baktım  daha önceleri CHP,MHP ve AKP’de  siyaset yapanlar  da vardı. Divan başkanlığına  Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın getirildi.

Katipliklerde  kadınların çoğunlukta olması lideri kadın olan pir partiye yakışan görüntü verdi.kadınlara seçme ve seçilme hakkını verilişinin  yıldönümü arifesinde  bu kadınlar için olumlu bir gelişmeydi.

Genel  kurulda Enez ilçe başkanı söz alıp konuştu bu durum  bugüne kadar diğer partilerde rastlamadığımız bir  görüntüydü.

Divan Başkanı, İl Başkanı ve Milletvekili yaptıkları konuşmalarında  diğer partilere çatıcı suçlayıcı bir üslup kullanmadı.

Sadece İYİ Partinin seçimlerde demokrasiye katkısını dile getirdiler milletvekili Orhan Çakırlar  CHP’nin mahalli seçimde kazındığı büyük kentlere dikkat çekerek bu kazanımda İYİ Partinin büyük katkısı olduğunu vurguladı.

----------------------------------

CHP TAŞRA ÖRGÜTLERİNE SİTEM

Çakırlar,Millet İttifakının önemine dikkat çekti.

Bu arada yapılan  konuşmalarda  ittifak ortağı CHP’nin taşra teşkilatlarında  partilerine karşı olumlu yaklaşımın olmadığında yakınıldı.

Bunun ilerdeki seçimlerde ittifaka zarar vereceği söylendi.

Bu Edirne, Tekirdağ için  geçeli olduğu ima edildi.

İYİ Parti olmasaydı İktidar partisinin mahalli seçimlerde gidebileceğinin kimsenin aklına gelmeyeceği, bunun gelecek seçimler için milletvekili seçimlerinde de  aynı mağlubiyeti alacağının göstergesi olacağı  tanımlaması yaptı.

Kısaca güç koşullarda kurulan türlü engellerle karşılaşan, iktidar partilerince yok sayılan İYİ Partinin her geçen gün toplumda güven kazandığı  bu kongrede de bir kez daha görüldü.

Mevcut partilere güven duymayan, çeşitli partilere mensup olanlar İYİ  Partisi çatısı altında toplanacağı izlenimi edindim.

Özellikle iktidar ve ortağı partilerinden İYİ Partiye kayma olduğu  izlenimi edindim.

Bu da halkın bazı siyasi partilerin birbiri ile kavgasından bıktığı yeni partilere yöneldiği görüntüsü veriyor. Önümüzdeki günler ne gösterecek onu da yaşayıp göreceğiz.

---------------------

DAVET EDİLMEDİĞİMİZ İÇİN DAVET ETMEDİK

İyi Parti ilçe kongresinde diğer partilerden olduğu gibi ittifak ortağı CHP’den de katılan yoktu.

Parti yetkilileri kendilerinin CHP ve diğer partilerin genel kurullarına davet edilmediğini o nedenle kendilerinin de  bu partileri davet etmediklerini söylediler.

Genel kurulda ittifak ortağı parti temsilcilerinin olmaması dikkat çekti.

Genel kurulda konuşmacıların diğer partilere yönelik kırıcı sözler kullanmaması barışçıl üslup kullanmamaları olumlu bir gelişmeydi.

Hiçbir sorun olmadan genel kurul son buldu.

-----------------------------

SÜRÜCÜLERİN YEŞİL IŞIK TUTKUSU

Minibüs durağında sabah ayazında araç bekleyin yolcuların belirttiği gibi, ışıklı  durak yakınındaki minibüs duraklarında  yolcuların araç beklemesi sorun oluyor. Bazı minibüs sürücüleri  araçlara geçiş izni veren yeşil ışığın yandığı yerlerin yakınındaki duraklarda bir an önce geçmesi için durakta bekleyen yolcuları dikkate almıyor.

Durmadan geçip gidiyor.bize bu konuda sitemde bulunan  bir yolcumuz saatini de vererek  sorunu anlattı” 17 Şubat saat 09- 10  Özel İdare durağında  şehir merkezine gidecek araçların durağı.

O anda 1-F  Minibüs sürücüsü araçta çok az yolcu almasına karşın yeşil ışıkta geçebilmek için  durakta durmadan yoluna devam etti. Bu ayazda araç bekleyenler minibüs sürücülerinin bu tavrını hoş karşılamıyor. Yetkililere duyurulur” dedi.

Bu durum defalarca yaşanıyor. Bazı sürücüler duraklarda tek yolcu olduğu zaman durmadan transit geçiyor. bu doğru mu? Yetkililere iletiyoruz.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------   

FIKRA

BİZ BU SEMERLE ÇOK EŞEK SATTIK

Amerikalı bir antikacının yolu Türkiye’ye düşmüş. Hayvan pazarında geziyormuş.

Birden önünde ihtiyar bir adamın durduğu zayıf bir eşek görmüş. Yalnız bu eşeğin üzerinde çok değerli olabilecek antika bir semer varmış.

Antika bilgisi olmayan eşek sahibinden eşeği çok ucuza alabileceğini düşünerek pazarlığa başlamış.

Sıkı bir pazarlık sonunda eşeğin 4-5 katına  satın almak üzere anlaşmış.

Milyonlarca dolar değerinde olan semeri 4-5 eşek fiyatına satın aldığı için sevinmeye başladığı sırada eşeğin sahibi oradaki çocuğa seslenmiş:

-“ Oğlum ahırdan yeni bir semer getir. Beyefendiyi eski bir semerle göndermeyelim” demiş

 Amerikalı telaşlanmış:

-“ benim için sorun değil, zahmet etmeyin diye eşek sahibine bayağı dil dökmüş. Sonunda ihtiyar dayanamamış:

-“ Boşuna uğraşma beyim biz bu semerle çok eşekler sattık” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.