Kim olursan ol,ne iş yaparsan yap yaşamın boyunca üreten,yardımcı olan,görevini başarı ile yapan,kendini değil toplumu düşünerek çalışan ve bunların sonunda bir iz bırakıyor,anılıyor ve minnet duygusu ile hafızalarda yer ediyorsanız siz unutulmaz insansınız demektir.

İşte Edirne tarihinde de çalışkanlığı,becerikliliği,hizmet aşkı ile yer almış olan ve daha birçok hizmetlere imza atacak genç bir yaşta aramızdan ayrılan 2000-2004 yıllar arası Valimiz Fahri Yücelin ölümünün 17.yılında ikinci kez anmak istiyorum.

Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Pazartesi günkü köşe yazımda Merhum Valimizin özellik ve meziyetlerini dile getirmiş ve onun bir İl için ne kadar önemli ve yararlı bir Devlet adamı olduğunu yazmıştım.

Bu gün Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ın ince ve Alicenap düşüncelerinin tezahürü olan Fahri Hemşehrilik Beratının Edirne’nin kurtuluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle belediyenin ev sahipliğinde Acar Tesislerinde düzenlenen resepsiyonda muhterem Eşi Perihan Hanıma takdim edilişinden ve o günkü atmosferde yapılan konuşmalardan bahsederek o günü bir kez daha yaşatmaya çalışacağım.

2004 yılında hayatını kaybeden Edirne Valisi Fahri Yücel’in eşi Perihan Yücel’e ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmişti.

Resepsiyon, Edirne’de yaptığı hizmetlerle anılan unutulmaz Valilerinden biri olan merhum Fahri Yücel için hazırlanan gösteri ile başlamıştı.

Merhum Vali Fahri Yücel’in geceye katılan eşi Perihan Yücel duygu dolu anlar yaşamıştı.

Belediye Başkanı Gürkan Edirne’ye hangi alanda, ünvanla ve sıfatla olursa olsun, hizmet etmenin bir ibadet ve onurların en büyüğü olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, aslında ünvanların hiçbir önemi olmadığını, asıl olanın Edirne’yi ne kadar sevip ne kadar hizmet verilebildiği olduğuna değindi.

Gürkan; “Hani hep deriz ya, ne iş yaptığınız sizin için belki önemlidir ama toplum için, ülke için önemli değildir. Önemli olan ülke için ne yaptığınızdır. Edirne gerçekten işini hakkıyla layıkıyla yapan insanlarla dolu. Bu anlamda şanslı bir kentiz. Tabii ki Edirneliler bu şansı kendileri de hak ediyorlar. Çünkü Edirne yüzyıllardır Balkanların kapısında Anadolu’yu korurken, diğer tarafıyla da Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının yılmaz bekçisi olmuştur"ifadelerinin yer aldığı akıcı ve etkileyici konuşması ile takdir toplamıştı.

Merhum Vali Fahri Yücel adına fahri vatandaşlık beratını almak üzere gelen eşi Perihan Yücel fotoğraflardan oluşan gösteriyi izlerken oldukça duygulandığını vurgulayarak eşi Fahri Yücel ile Edirne’ye aşık olduklarını ifade ederek şunları söylemişti;

“Eşimle yola çıktığımızda bana ‘Hayatı bir satranç tahtası gibi gör’ demişti. Önce anlam verememiştim.Satranç tahtası gibidir hayat ve yaşam. Üzerinde çeşitli taşlar vardır. Bir tane vezir vardır, bir tane şah vardır, fil vardır, kaleler vardır. En çok da piyon vardır. Tıpkı bir şehirdeki demografik dağılım gibi. Tıpkı bir vali, belediye başkanı, başsavcı, işçiler ve emekliler gibi. Lütfen onları insan olma paydasında buluştur. Hepsine ayrı ayrı muamele edersen sen üzülürsün ve karşı tarafı üzersin. Hayat bir satranç oyunu, oyun bittiğinde bütün taşlar aynı kutuya giriyor’ demişti bana. Ben bunu hiç unutmadım. Bugün gördüm ki eşim insan olma ortak paydasında hareket etmiş.”

Unutulmaz bir gece yaşanmıştı o gece.

Değerli Valimiz rahmetli Fahri Yücel'e 17.Ölüm yıldönümünde rahmet ve mağfiret diliyor,değerli eşi Perihan Hanıma selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Böyle bir vefa örneği düşünceyi hayata geçiren bu mükemmel geceyi yaşatan ve çalışkan Valimizi unutmayan Değerli Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ı da tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.