EMITT MÜTHİŞTİ SIRA SOFYA’DA

Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleştirilen EMITT’e Edirne’nin damga vurduğunu söyledi. Hacıoğlu, 14-16 Şubat 2019 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenecek Int. Tourist Exhibition Holiday & SPA EXPO’ya da katılım göstereceklerini ve Edirne’yi en iyi şekilde tanıtacaklarını dile getirdi.

EMITT MÜTHİŞTİ SIRA SOFYA’DA

Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleştirilen EMITT’e Edirne’nin damga vurduğunu söyledi. Hacıoğlu, 14-16 Şubat 2019 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenecek Int. Tourist Exhibition Holiday & SPA EXPO’ya da katılım göstereceklerini ve Edirne’yi en iyi şekilde tanıtacaklarını dile getirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Şubat 2019 Çarşamba 09:15
EMITT MÜTHİŞTİ SIRA SOFYA’DA

Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen EMITT hakkında Edirne açısından değerlendirmelerde bulunarak, “Kakava, Hıdırellez, Kırkpınar özellikle iç turizm açısından insanları Edirne’ye çekiyor, müthiş bir hareketlik yaşayacağımıza inanıyorum.” dedi. Hacıoğlu 14-16 Şubat tarihleri arasında Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenecek Int. Tourist Exhibition Holiday & SPA EXPO’ya da katılacaklarını söyleyerek, “Günübirlik konaklamak için çevre illerden buraya gelen vatandaşlar var. Biz ekonomik durumu daha iyi olan Kuzey ve Batı Bulgaristan’a Edirne’yi tanıtmak istiyorum. Sofya Fuarı’nda Bulgaristan’ın her bölgesinden gelen turizm turlarına, bastırdığımız Bulgarca broşürleri, haritaları paylaşarak bir sunum yapacağım.” şeklinde konuştu.

“MÜTHİŞ BİR HAREKETLİLİK YAŞAYACAĞIZ”

Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Profesyonellerle iç içe olduğumuz bir holdeydik ve belki de standımız EMITT’teki stantların arasında en iyilerinden bir tanesiydi. Standımız profesyonelce dizayn edildi. Edirne Valiliği’nin himayesinde olan Edirne Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile birlikte bu fuara hazırlandık. Standımız Trakya Kalkınma Ajansı tarafından bizim istediğimiz ölçülere göre yapıldı. Azerbaycan ve Bulgaristan vatandaşları standımıza özellikle ilgi duydu. Yayın kuruluşları olarak da Beyaz TV ve TGRT TV Edirne’yi nasıl tanıtmak için görüşmeye geldiler. Bizde kendilerini Edirne’ye davet ederek 50 dakika boyunca yayın yapabileceklerini söyledik. Orada profesyonel stantlarla görüştüm. Mesela Tuna Turizm Edirne’ye 2 tur düzenlediklerini ve bundan sonraki süreçte de bunu 7 tura çıkaracaklarını söylediler. Kakava, Hıdırellez, Kırkpınar özellikle iç turizm açısından insanları Edirne’ye çekiyor, müthiş bir hareketlik yaşayacağımıza inanıyorum.” dedi.

“SIRADA SOFYA VAR”

Hacıoğlu, Edirne’nin dış turizmde kendini ispatlamış bir şehir olduğunu söyleyerek, “ Türkiye’de en fazla yabancı turist alan 3’üncü il. Zaten otellerin hafta sonu doluluk oranlarına bakıldığında da ne kadar çok turist ağırladığımız görülebilir. Gastronomimiz, geleneksel el sanatlarımız, kültürümüz, kültürümüzü ifade eden fotoğraflar ve broşürlerimizle standımızda çalışan personelimiz, bize destek veren sektörümüz EMITT’ teki standıyla bir bütün olarak Edirne’ydi. EMITT’te Türkiye’nin yüzde 44’ünü ürettiğimiz pirinci, Saroz’u, Kırkpınar’ı, Kakava’yı, pehlivanları, halk oyunlarını da görmek mümkündü. Standımızda Kırkpınar farkındalığı yaratmak ve insanları Kırkpınar’a davet etmek için reyonumuzda oldukça fazla kırmızı dipli mum dağıttık. Amacımız insanların bunu yerinde görmeleriydi. Orada tek bir vatandaşta Edirne algısı oluşturabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptığımıza inanıyorum. Edirne’ye geri dönüşleriyle turizme destek katacak. Günübirlik konaklamak için çevre illerden buraya gelen vatandaşlar var. Biz ekonomik durumu daha iyi olan Kuzey ve Batı Bulgaristan’a Edirne’yi tanıtmak istiyorum. Sayın Valimizin talimatıyla ben 14-16 Şubat tarihleri arasında Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da gerçekleşecek Int. Tourist Exhibition Holiday & SPA EXPO gideceğim. Özellikle o Sofya Fuarı’nda Bulgaristan’ın her bölgesinden gelen turizm turlarına, bastırdığımız Bulgarca broşürleri, haritaları paylaşarak bir sunum yapacağım.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.