Gün geçmiyor ki kadınlarımız bir toplumsal sorunda meydanlara çıkıp seslerini duyurmasın. Yasal sınırlar içinde kalarak, kendi ve bölge sorunlarında erkeklerden daha duyarlı görüntüsü veren kadınlarımızın bu girişimleri demokrasimiz için de olumlu bir gelişme.

Son yapılan zamlar en çok mutfağa yansıdı. Bunun çilesini çeken kadınlarımız hayat pahalılığına tepkilerini kendilerine yönelik saldırıları her platformda dile getiriyor.

Bunun için tüm güçlükleri, engellemeleri göze alarak seslerini kamuoyuna duyuran kadınlar erkeklere "Sizin sustuğunuz zamanda biz kadınlar sorunlarımızı sahipleniyoruz. Zira pahalılığın çilesini en çok biz kadınlar çekiyor.

Çoğumuz kısıtlı bütçemizle pazardan istediğimiz ürünleri alamadan geri dönüyoruz. Mutfağa yapılan zam bizi yaktığı gibi herkesi yakar" görüşünü savunan kadınlar geçim sıkıntısı çeken tüm kadınların parti gözetmeksizin seslerini yetkililere daha yüksek sesle duyurması gerektiği görüşünde.

Ülkedeki pahalılık sorununun herkesin mutfağına yansıdığını belirten, kadınlar halkın her zaman sabırlı davrandığını son zamlarla bu sabır sınırının aşıldığını söylediler.

Ülkemizde dar gelirlilerin durumu bu. Ülke yönetiminden sorumlu olanlar sıkıntıların arttığı kış günlerinde halkın geçim sıkıntısına el atmalı, çözüm aramalı.

Bunlar geçiştirilecek önemsenmeyecek sorunlar değildir. Son aylarda iyice artan bu sıkıntılar halkın sağlığını da etkileyeceğini ruhi bunalımlara neden olacağını unutmayalım .

Asgari düzeyde beslenmeyen, aç kalan toplum nasıl sağlıklı, huzurlu olsun.? Özellikle ülkemizde böyle ölümcül bir mikrop nedeniyle her gün bir uçak dolusu insanımızı toprağa verdiğimiz bir zamanda halkın sağlığı çok daha önem taşıyor.

Özellikle geleceğimizin güvencesi olan genç. nesil yeterli gıda alamazsa onlardan başarı, verim beklemek mümkün müdür?

Bu konuda duyarlılık gösteren kadınlarımızın sesine herkes kulak vermeli. Mutfak sorununa çözüm getirilmeden ülkenin hiç bir sorunu çözülmez.

------------

SONBAHARIN BİR BAŞKA GÜZELLİĞİ VAR

Şairlere ilham kaynağı olan hazan mevsimi sonbahar aylarının bir başka güzelliği var. Yaz boyunca ağaçları süsleyen yeşil yapraklar bu mevsim geldiğinde sararıp dans eder gibi yere düşüyor.

Çam ağları dışındaki ağaçlar eski görüntüsüne kavuşmak için bahar ayını beklemek zorunda. Park ve bahçelerdeki çiçeklere de bu mevsimden sonra kış uykusuna yatıyor.

Hafif bir rüzgarla dalından kopan yapraklar tıpkı bir insanın ömrünü tüketip toprağa girmesini andırıyor. Özellikle çınar ağaçlarının insan elini andıran yapraklarının yere düşmesi sonbahara ayrı bir renk güzellik katıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.