Edirne CHP Belediye Başkanı ve meclis üyeleri  bu mahalli seçimlerde  kahve turları yapmayacak.

Onun yerine evler ziyaret edilecek.

 Daha önceki yıllarda  genel ve mahalli seçim dönemlerinin en renkli görüntüleri siyasilerin  kahve ziyaretlerinde  sergilenirdi.

Bazı kahvelerde siyasilere tavır konulup konuşma yapmaları engellenmek istenir, tatsız olaylar  meydana gelirdi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu mahalli seçimde kahve ziyareti yerine seçmen ile bire bir görüşmenin daha yararlı olacağını dikkate alarak  ev ziyaretleri yaparak  yapacağı hizmetleri vatandaşlara kendi mekanlarında anlatacak.

Bu arada  kahveciler de   seçim dönemlerindeki gelirlerinden mahrum kalacak.

Seçim propaganda dönemleri   kahvecilerin  gelirlerinin yükseldiği dönemler oluyordu.

Seçim propagandası amacıyla kahvehaneleri dolduran vatandaşlardan kahveciler de  iyi gelir elde ediyorlardı. Ayrıca, kahvelerde farklı görüşte olanlar veya adaylar öğrenmek istediklerine bire bir cevaplama imkanı  sağlanıyordu..

Bu uygulama ile  kahvelerde  siyasi propaganda   CHP açısından son bulacak.

LİSTELER KESİNLEŞTİ ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI

Belediye ve il genel meclisi listelerinin kesinleşerek onaylanmasından sonra  siyasi partiler  meydanlara çıkacak  yapacaklarını halka anlatacak.

Edirne sokakları,  işyerleri ve halkın toplu olduğu pazarla bugünden sonra  siyasilerin propaganda mekanı olacak.

Adayların projelerini kapsayan listeler vatandaşların eline tutuşturulacak.

Bugüne kadar hiç yüz yüze gelmeyen insanların hatırı sorulup kucaklanılacak, talepleri alınacak  vaatlerde bulunulacak.

Toplum arasında bu suni yaklaşımlar yapmacık da olsa  toplumun arasında kaynaşmaya neden olabilir.

Önemli olan siyasi çalışmaları bir dalaşma kavga alanına dönüştürmemek.

Edirne’de böyle bir sorun  beklenmiyor.

Siyasilerimiz gibi halkımız da sağduyulu davranıp adayların propaganda yapmalarına imkan yaratacak.

Bunun sonunda seçim sandıkları yine halkın tercihini kullanacağı  son nokta olacak.

BAŞKANIN UYARISINA DİKKAT!

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Cingöz, Edirne’de esnafların durumu ve beklentiler konusunda yaptığı açıklamada  konuşmasının bir bölümünde kullandığı sözler dikkate değerdi.

Cingöz,Edirne’ye komşu ülkelerden  alışveriş amacıyla  gelenlerin yoğun olduğu dönemi fırsat bilen Edirne dışından gelen bazı  kişilerin kalitesi düşük mal pazarladığını,  bunun Edirne’ye mal etmek istendiğini söyledi.

Bu tür mal satanların yakalandığını bol miktarda sahte ürünün ele geçirildiğini ifade etti.

Bu konuda  çok dikkatli olmak gerekir.Piyasayı kontrol etmekle yükümlü olanlar ve esnaflarımız  bu tür piyasa istismarına , Edirne’yi  kötü tanıtabilecek girişimlere  engel olmalı.

Edirne piyasasını fırsat bilip buradan nemalanmak isteyen üçkağıtçıların  yaptığı hatalar Edirne’ye mal edilebilir.

Bu durum en çok Edirne esnafımıza zarar verir.

Onun için  bu kişilere veya onlar gibi olmak isteyenlere fırsat tanınmamalı.

TOPLUM, EMEKSİZ KAZANCA ALIŞMAMALI

Çevremizde bakıyoruz eli ayağı tutan eskilerin tabiri ile taşı sıksa suyunu çıkaracak gücü olan bazı kişiler fakirlik ayağına yatıp emeksiz hayat sürüyorlar.  Hiçbir zaman iş insanın ayağına kendiliğinden gelmiyor, biraz da çaba istiyor.

Özellikle günümüzde iş bulmak çok  zora girdi, iş imkanları kısıtlı .Bir de insanlarımızda  bir mesleği olmadığı halde yapabileceği işler için   “ben her işi yapamam, benim için devlet işi olmalı” alışkanlığı var. Bölgemiz insanında bu alışkanlık devam ediyor .  Bölgemizde birçok iş dalında ara eleman sıkıntısı var. İnşaatlarda ve herkesin yapabileceği ustalık istemeyen işlerde yurdumuzun başka bölgelerinden gelen insanlar çalışıyor, ekmek parasını kazanıyor bir de memleketinde ailesine para gönderiyor.

Devletin sosyal yardımından yararlanmak için çalışma yerine  s  tüm imkanları zorlayanlar,oradan aldıkları para ile çalışmadan geçinenlerin yolu iyi yol değildir.

Devletin de bir süre sonra buna çözüm getireceğini umuyorum. Hiçbir geliri olmayan genç dinamik insana para yardımı mı yapılıyor, bu bir emeğin karşılığında yapılmalı insanlarımız emeksiz kazanca alıştırılmamalı .

O kişi bu gelirini yaptığı işin karşılığı olduğunu kabullenmeli. Daha önceleri hizmetlerin devlet tarafından yapılması alışkanlığı vardı. Şemdi bu alışkanlık sosyal yardımlarla devam ediyor. 

Köylerimizde İMECE usulü ortak çalışma  sistemi  vardı  köylerde bazı işler köylülerin ortak çabası ile çözümleniyordu.

Bunu yadırgayanlar, cebri çalışma yöntemi olduğunu savunanlar oldu 

Sonuçta bu çalışma kaldırıldı. Aslında köylerde ortaklaşa yapılacak işler olmalı. Her şey devletten ve mahalli idarelerden beklenmemeli

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

İLK KADIN VEKİL NAKİYE HANIM

Siyasi tarihimizde ilk kadın vekili Nakiye Elgün’dü

1919 yılında İstanbul’un işgalini protesto etmek amacıyla Sultanahmet alanında yapılan toplantıda Halide Edip’in yanı sıra  yaptığı ateşli konuşmalarla  dikkati çekti.

İstanbul Kız Öğretmen Okulunu bitiren Elgün, aynı okulda müdür yardımcılığı yaptı. Vakıf okullarının bir düzene girmesi konusunda çaba harcadı.

Cumhuriyetten sonra liselerde müdürlük, bazı kamu yarına kurumlarda  üyelik ve başkanlık yaptı  Üç dönem Erzurum Milletvekili seçildi.

DEVE EKRER DEĞİL DİŞİDİR.

Kufeli bir Hz. Ali taraftarı Şam'a pazara gelmiş,

Şamlı biri kendisine yaklaşıp "Bu senin bindiğin dişi deve bana aittir" diye deveye sahip çıkmış.

Halbuki deve dişi değil erkek olduğu halde "deve benimdir" diye iddiaya eden Şamlı onun dişi olduğunu söylüyormuş.

Bu durum. Muaviye'ye  duyurulunca  o da  deve sahibi Ali taraftarı Kufeli'ye "Görülüyor ki, deve dişi değil erkektir ve senindir." demiş.

Ardından da ona demiş ki: "Devenin durumu budur ama, sen Kûfe'ye git ve Ali'ye şöyle söyle: 'Muaviye'nin yanında erkek deve ile dişi deveyi birbirinden ayıramayan ve ona bağlı on binlerce adam var" demiş.

-------------------------------------------------------

KISSADAN  HİSSE:

Asırlar önce yaşanan bir olayı günümüze göre uyguladığımızda  erkek deveye dişi diyebilen on milyonlarca insan  yok mudur?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.