Edirne’de yaşayanların, genel adıyla Söğütlük olarak bildiği, İzzet Arseven Kent Ormanı, uzun süren bir belirsizliğin ardından, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenerek halka açıldı.

                Bir dönem Edirne Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hem işletilen hem de bakımı yapılarak halka hizmet eden Kent Ormanı, dönemin Valisi Hasan Duruer tarafından ani bir kararla özel işletmeye devredilmiş ve halkımız kendi ormanının özel işletmelere pazarlanmasına şiddetle karşı çıkmıştı.

                Durum öyle bir hal almıştı ki, halk kendi ormanına girişte işletmecilere para ödüyor ve oradaki temiz havadan ancak para ödeyerek faydalanabiliyordu. İşletmecilerin iş bilmezliğinden olacak ki, uzun süre burayı çalıştıramadılar.

                Ardından yaşanan taşkınlar, seller derken Kent Ormanı adeta bir harabeye döndü !

Uzun bir süre yaşanan belirsizlik yüzünden kimse çivi bile çakmadı.

                Son olarak, alınan bir kararla Kent Ormanı 29 yıllığına Edirne Belediye Başkanlığına devredildi. Dün ise kahvaltı salonu ve yapılan çevre düzenlemeleriyle Kent Ormanı halkın hizmetine açıldı.

                Hizmetine açıldı kavramı Kent Ormanı için pek doğru olmasa da, böyle demek durumundayız. Orman zaten Kent Halkının, burayı kullanmaları için kimsenin orayı açmasına ihtiyacı yok. Fakat tamamen başı boş bir alan olumsuz sonuçlar doğuracağı için Edirne Belediye Başkanlığı bir anlamda halk adına oranın emanetçiliğini üstlenip, düzenlediği için hizmete açıldı diyoruz.

                Genel anlamda küçük eksikleri olsa da, önceki tarumar halinden çok daha iyi olmuş bu alan.

                Yürüyüş yolları düzenlenmiş, çevre temizliği ve bakımı yapılmış, içerisindeki tesisler yenilenmiş. Ayrıca içerisinde bulunan kafeterya bölümü de onarılarak, cüzi fiyatlarla halkın hizmetine sunulmuş.

                Tek temennimiz, bu saatten sonra Kent Ormanı’na kentlimizin sahip çıkarak korumasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.