Gerek iktidar, gerekse muhalefet partileri kendi yandaşlarının telkinlerine kanarak, garanti iktidar rüyası görüyor.Siyasileren her iki kanatta olanlardan kime sorarsanız yapılacak seçimlerin tartışmasız galibi kendileri olacak inancındalar. Bilindiği gibi bir süre önce parlamento tatile girdi.

Sözde halkın temsilcileri bu tatil günlerinde halkın sorunlarıyla ne kadar ilgilenecek.Milletin vekillerinin büyük bölümü halkın dertleriyle ilgilenme yerine tatil yörelerinde zaman geçirecek. Yaz sıcağında deniz kenarlarında ciltleri bronzlaşacak. Vekillerimiz görevlerinde pek yetkileri olmasa da çok yoruldular. Tatile yakın günlerde gece yarısına kadar mesai yapıp görevlerini tamamladılar.

----------

HALKIN, TEMSİLCİLERİNE ÇOK SORUSU VAR

Kim nasıl yorumlarsa yorumlasın ülkemizde zamanından önce erken seçim gündeme gelme ihtimali var.

Gerek iktidarın gerekse muhalefetin halkın sorunlarına deva olacak sözlerine toplumun güveni kalmadı.

Siyasiler için deniz bitti, denilebilir. Yeniden siyasete soyunacakları seçim öncesi zor günler bekliyor.

Öyle meydanlarda toplanan şişirme kalabalıklara atılan nutuklara, bunların yandaş medyada halka abartılı yansımasıyla iktidar olma döneminin sonu yaklaştı.

Ülkenin elonomik sıkıntısını çeken açlık sınrından yaşamak zorunda kalan dar gelirliler, işssizliğin kurbanı olan gençlerin bu dönemde siyasileri açmazda sokacak soruları var. Yeni dönemde parlamento gitme hayali görenler gerçekleşmeyecek boş vaatler ve kendilerine alkış tutan yandaşlarına güvenmesinler.

Tatilin tadını çıkaran milletvekillerine bunu hatırlatırım.

Sosyal medyadaki haberlere göre körü, körüne partilere oy verenlerin, icraatları yanlış olsa da destek sağlayan vatandaşların siyasi tercihlerini yeniden gözden geçirmelerini kaçınılmaz hale gelmiştir.

Eskiden olduğu gibi halkı kolayca tavlama, bir türlü gerçekleşmeyen vaatlerle halkı avutup seçimi kazanma dönemi sona erecektir.

Siyasilerin o zor dönemi düşünerek bu günlerde uykuları kaçıyor. Önümüzdeki günlerde huzursuzlukları daha da artacak.

Çarşı pazara gidip buralardan alışveriş yapan halkın siyasiler hakkında ne düşündüğünü duysalar yüzleri kızarır. Parlamentoda sandalye kapma peşinde olanlara hatırlatırım.

--------------

İL, İLÇE YÖNETİMLERİ DERSİNE İYİ. ÇALIŞMALI

Bugüne kadar bildik yöntemlerle siyaset yapma alışkanlığını sürdüren, hamasi nutuklarla halkın gaza geleceğini, böylece partilerinden başarı uman siyasi partilerin il ve ilçe örgütleri işlerinin o kadar kolay olmadığını sahaya inip halkla yüz yüze geldiklerinde daha iyi anlayacaklardır.

Halk arasında "maymun gözünü açtı" diye bir söz vardır. Halkın eskiden olduğu gibi kolay kandırılma dönemi yeni seçim döneminde sona erecektir. Bu uyanış parti örgütlerini de yeniden derslerini çalışmaya, halk karşısında siyasi olarak daha donanımlı olmaları gerektiğini hatırlatacak.

Bunu yapmadıkları zaman halkın yöneteceği sorular karşısında madara olurlar.

----------

İYİ PARTİ BAŞLATTI CHP'YE HAREKET GELDİ

Gittikçe oy oranını artıran İYİ Partinin toplumla bire bir siyaseti bu alanda yeterli olmayan ana muhalefet partisi CHP'ye de hareketlilik getirdi. Bazı partililer yaz sıcağında az oy aldığı illerde bire bir, halkın ayağına giderek politika yapmaya başladı. Bu çalışmalar gecikmeli olsa da partiye ne yarar sağlayacak,onu da seçimlerde göreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.