Sizi bilmem ama beni sardı bile.

Hem de nasıl bir bilseniz.

Yok yok..sizleri de hatta tüm Edirnelileri sarmaya başladığını biliyorum.

Veya öyle arzuluyorum.

Aslında bu heyecanı yılın 12 ayında hissetmemiz gerektiğini söyler dururuz da, bu konuda hiçbir girişim ve çalışma sergileyemeyiz nedense.

Belediye dışında bu konuda caba sarf eden veya kafa yoran hiç kimse veya kurum yok bana göre.

Şahsım adına söylemeliyim ki; bu konuda etkin olmaya çalışan Gazeteciler içinde yer aldığımı zannediyorum hatta biliyorum.

Gerek köşe yazılarımla, gerekse de Edirne Televizyonunda gerçekleştirdiğim programlar ile İlimizin yük akı olan bu etkinliği gündemde tutmaya gayret gösteririm her yıl.

Bu yılda öyle oldu ve 658.Kırkpınar ile ilgili köşe yazılarıma ve Televizyon Programlarıma aylar önce başladım

Kırkpınar Marşının Yazarı ve Bestekârı Beyazıt Sansı Hocam 50 yılı aşkın bir süredir Kırkpınar’ı takip eden biri olarak birçok konuda bilgiler verdi ve sorularımızı yanıtlamaya çalıştı.

Tarihi Ciğerci Bahri Bey ve Şekerlemeci Arif Meriç her zaman olduğu gibi Edirne ve Kırkpınar tanıtımı için elinden gelen her şeyi yapabileceğini belirtirken, Kırkpınar’ın Edirne Ekonomisine katkılarını anlattıkları iki program gerçekleştirdik bu ay içinde.

Perşembe Akşamı yayınlanacak olan Yerel Gündem Programında yine Kırkpınar’ı Edirne de Güreş Sporuna önemli katkılar veren Şhi Spor Kulübü yönetici ve sporcuları ile Kırkpınarı gündeme getirecek konu ve konuklar ile karşınızda olacağız ve bu yılın 3.Kırkpınar Programını icra etmiş olacağız..

Kırkpınar’a kadar birkaç program daha yapmak istiyoruz tabiî ki.

Ayrıca Belediye Başkanımız uygun gördüğü takdirde her yıl olduğu gibi Güreş alanında bir program gerçekleştirerek kendisinin vatandaşları güreş sahasından. Kırkpınar’a Davetini de yapmış olacağız.

Kırkpınar’ı ele alarak yöre pehlivanları ve Kırkpınar sevdalıları ile söyleşiler yaparak tarihi Kırkpınar’ı gündem de tutma görevini yerine getirmek iyi olacak elbette.

Belediye Başkanı ve ekibi her konuda olduğu gibi bu konuda da çok duyarlı hareket ediyor ve Kırkpınar’ın daha güzel olması konusunda elinden gelen her türlü çabayı ortaya koyacağını her fırsatta da dile getiriyor.

Yaptığı toplantılarda bu yıl ki Kırkpınar’ın geçen yılkinden daha güzel olması konusunda kafa yorup uygulamaya koyuyor.

Beş yıldır Tarihi Kırkpınar’ın ev sahipliğini yapan Başkan Gürkan 6. kez yapacağı ev sahipliğinin daha güzel etkin ve anlamlı olması konusunda uğraş veriyor.

Yardımcısı Hakan İşçan ve Kültür Müdürü ve ekibi bu konuda oldukça yoğun caba harcıyor.

Edirne belediyesinin Kırkpınar süresince elbette önemli giderleri oluyor.

Elbette bu büyük organizasyondan yüzümüzün akı ile çıkabilmemiz ve mahcubiyet yaşamamamız için bazı harcamalar yapılacaktır.

Önemli olan Belediye’nin bu organizasyonda çiftlik gibi görülerek israf kabul edilebilecek harcamalar ile zor duruma sokulmamasıdır.

Beş yıldan buyana bu konudaki titizliği görebiliyoruz zaten.

Azami tasarruf ile yükü hafifletmek gayreti için de Başkan ve Ekibi.

Geçmişte benim Meclis üyesi olduğumda beş yıl yaptığım denetim komisyonu üyeliği sırasında gördüğüm gereksiz ve olmaması gereken harcama faturalarını görünce duyduğum üzüntüyü hala hatırlarım.

Edirne belediyesi elbette ev sahibi olarak gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayarak konukseverliğini gösterecektir.

Bilhassa yabancı ülkelerden gelen konuklara yapılacak olan ağırlama giderlerinde cimri olmamak gerekir elbette.

Ama tasarruflu davranmak gerekir çünkü çok zengin ve har vurup harman savurabilecek bir Belediye Bütçemizde yok zaten.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.