“BÜYÜK EFSANEYİ GÖRÜR GİBİYİM
TARİH DEHLİZİNDE YÜRÜR GİBİYİM
EYVAH! HEYECANDAN ÖLÜR GİBİYİM
EDİRNE KIRKPINAR ERMEYDANI’NDA.”

Yukarıdaki dörtlük bildiğiniz gibi; Tarihi Kırkpınar’ın resmi marşı olan “Kırkpınar Marşı”nın ilk dörtlüğüdür.

658’inci Tarihi Kırkpınar’a şurada sadece 2 hafta kaldı.

01 Temmuz günü yine davullar vuracak, zurnalar Serhat Boylarının en güzel ezgileriyle Edirne semalarını ünlendireceklerdir.

Ramazan sürecinde ara verilen yağlı güreş organizasyonları, son haftalarda ülkemizin dört bir yanında yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu yazıyı yazdığımız 15 Haziran günü de İstanbul Kağıthane’de çok geniş katılımlı bir yağlı güreş organizasyonu vardı. Gidemediğimiz bu güreşleri başta Tek Rumeli TV olmak üzere, irili ufaklı birçok TV kanalı canlı olarak yayınlamaktadır.

Demem o ki; bahar aylarıyla birlikte geldiğimiz şu yaz günlerine kadar birçok il ve ilçemizde yağlı güreşler yapıldı.

Şimdi artık Yağlı Güreşin Olimpiyatı olan Kırkpınar’a sıra geldi. Yağlı Güreşte en küçük boydan, başpehlivanlık boyuna kadar bütün pehlivanların hayali ve umudu; Kırkpınar’da derece yapmaktır. Çünkü Kırkpınar’da yapılan derece, o pehlivanın diğer yöresel güreşlerde yapacağı güreşler için bir prestij belgesi olacaktır. Aynı şey hakemler ve cazgırlar için de geçerlidir.

Yazımızın başında da dediğimiz gibi, Tarihi 658’inci Kırkpınar’a sadece 15 gün kaldı. Bu süreç içerisinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı’nın bakımının yapılması, tribünlerinin temizlik ve düzeni yapılmış olmalıdır.

Ayrıca Kırkpınar’da görev yapacak olan 40 kişilik Davul-Zurna Ekibinin de şimdiden belirlenmiş olması gerekmektedir. Çünkü 40 kişilik bir ekibin bir araya gelip çalınacak ezgileri eksiksiz ve büyük bir uyum içinde çalmaları gerekmektedir. Bu nedenle de bu ekibin Kırkpınar öncesinde mutlaka bir araya gelip ön provaları yapmaları gerekir.

Bilmiyorum, Kırkpınar’da çalacak davul-zurna işi ihale edildi mi? Edilmediyse acele edip bu işin şekillenmesi gerekiyor.

Ayrıca bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum; Tarihi Sarayiçi’ne KIRKPINAR MARŞI’NIN TAŞ KİTABESİ konulacaktı. 14 Haziran Cuma günü bilgi almak için Edirne Belediyesi’ne gittim. Saat 16.00 civarıydı. Başkanımız Sn. Recep Gürkan, Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’daydı. Başkan Yardımcıları ve Kültür Müdürünü aradım. Her birisi ayrı bir görev için makamlarından ayrılmışlardı. Sözün kısası; Kırkpınar Marşı’nın Kitabesi’nin dikilip, dikilmeyeceği konusunda Belediye cihetinden bir haber alamadım.

Umarım, Başkanımız Sn. Recep Gürkan makamına döndüğünde bize güzel haberi ulaştıracaktır.
Kırkpınar yazılarımızı sürdüreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.