Her yıl olduğu gibi  bu yıl yapılın 658. Kırkpınar güreşlerini izlemek için yurdun dört bir yöresinden misafirlerimiz geliyor. Kendilerine  yöre şivesiyle “hoj geldiniz  sefalar getirdiniz” diyoruz.

Edirne’de güreşleri izlemek için geldiğinizde  bu kentin güzelliklerini de görüp memleketinize gitmeniz, orada Edirne hakkında geniş bilgi sahip olmanız, bu güzel kenti detaylı şekilde tanımınız  buradan daha geniş kapsamlı  anılarla ayrılmanız sizler için  çok yararlı olur.

Güreşlerin yapıldığı saatlerin dışında Edirne belediyesinin tahsis ettiği  otobüsler rehberler nezaretinde  Edirne turu yapıp bu tarihi kentte bulunan, bir zamanlar  akıl hastalarının Avrupa’da yakıldığı  dönemde atalarımızın akıl hastalarını müzik ve su sesiyle tedavi ettiği Avrupa ödüllü  Sağlık müzemizi ziyaret ediniz,

Balkan Savaşında acı hatıralara sahne olan Hıdırlık Tabyasını ziyaret edip o yüksek noktadan Edirne güzelliğini ve Görkemli Selimiye’yi seyrediniz.

------------------------

YUNANLILARDAN SAVAŞ TAZMİNATI OLARAK ALINDI 

Kurtuluş Savaşı sonrası Yunanlılardan savaş tazminatı olarak alınan Karaağaç mahallemizi ve oranın doğal güzelliklerini görünüz. 

Balkan Savaşında şehit olan  yurdun dört bir yöresinden gelen atalarımızın Sarayiçi mevkiindeki   Balkan Şehitliğini görüp dua adiniz. Askeri hastane şehitliğinde yatan binlerce şehidimizin bulunduğu anıtı  ziyaret ederek o günkü anılarınınız tazeleyiniz. Bu savaşlarda kaybettiğiniz yakınlarınız için dua ediniz

Bilinen bir söz vardır  Selimiye’nin yapısı, Eski Caminin yazısı,Üç şerefelinin kapısı meşhurdur  denir.

Oralarını ziyaret edip bu güzelliklere tanık olunuz.

-------------------------

BÖLGENİN ACI EZGİLERİ VAR

Meriç Tunca nehirleri kenarına gideren  bu  nehirler çevresinde  ne zaferlerin kazanıldığını, ne acıların yaşandığını bu nehirler için ne türküler düzüldüğünü, bugün dahi bu türküler dilden dile dolaştığını hatırlayınız. Konuklarımız bu  gibi yüzlerce tarihi güzellikleri ziyaret  edip Edirne’den ayrılmaları Edirne’ye sevgilerini artıracak tekrar ziyaret etme özlemini yaratacaktır. Bu arada gelen misafirlerimiz Edirne’den dostluklar,arkadaşlar edinerek ayrılmaları şehirler arasında  yanlış değerlendirmeleri önleyecek dostlukları yaygınlaştıracaktı.

--------------------------

ÜÇ NEHRİN BİRLEŞTİĞİ YER EDİRNE  

Şair Niyazi Akıncoğlu;  Edirne Bir yerde görürsen ki;/Ağır ve edalı akar dal dal söğütleri öperek./Samur üç belik gibi üç koldan sular;/Müjdeler olsun efendim:/Edirne’desin.

Dizeleriyle  Edirne’yi ne güzel anlatmış. Ülkemizde çevresinden üç nehir geçen bir başka kentimiz yok.

Edirne işte böyle güzelliklere sahip. İnsanları da  bu güzelliklere renk katan en önemli unsur. Edirne’den güreş  izlemenizin  dışında  böyle anılırlar sizleri uğurlamak  gelecek yıl  da yine kentimize bekleriz.

-------------------

AK PARTİ ÖNERGESİNİN ALTINDA NE VAR

Belediye meclisinin temmuz ayı toplantısında  AK Parti meclis üyeleri tarafından gündem dışı olarak sunulan İnşaat sektörünün sorunlarını kapsayan önerge konusunda farklı iddialar var. 

AK Parti bu önergeyi  sadece  inşaat sektörü konusunun araştırılıp eksiklerin ortaya çıkarılması konusunda mı verdi?

Bu önerge  bir CHP üyesi dışında diğer üyelerce kabul edilip  daha sonraki oylamada ret edilmesinin gerekçesi neydi?

Bunda terminal ihalesi yönteminin etkisi var mıydı?

İzlenen  yöntem sonucu mu gündeme geldi.

Önerge ilkin kabul görüp sonradan ret edilmesinin gerçek sebebi nedir?

Tüm bunlar kafalarda soru işareti yarattı.

Dilerin gerçek neden  kısa zamanda ortaya çıkar.

İŞ AĞLAYIP SIZLAMAKLA OLMUYOR

Meslek odalarımız üyelerinden aidat alamadıklarından  zor durumda kaldıklarından yakınıyor.İş yakınmakla olmaz. Kendiniz de bir şeyle üretiniz. Bazı odalar AB projesi hazırlayıp oradan kaynak sağlıyor.

Siz bütün gün oturup bir şey üretmeden sorunlarınıza çare bulamazsınız.Ek kaynak bulmak için gayret gösterin.

Öyle “ armut piş ağzıma düş” olmuyor. Bu konularda kafa yorup kaynak sağlayacaksınız.Bu imkanlardan yararlanan odaların buna nasıl sağladığını  öğreneceksiniz.

Yaptığınız yurtiçi ve yurt dışı  seyahatler turistlik amaçlı olmayacak. Oraların imkanlarından faydalanmanın yollarını arayacaksınız. Ni yazı ki Edirne’deki oda yöneticilerimizin böyle bir çalışmalarına tanık olmadık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.