Bu iki yapıtın adını duydunuz mu? Duymadınız, çünkü onlar çok yeni.  Dumanı üstünde ve yeni çıktılar fırından. ÇİKOLATA    AĞACI masallardan oluşmakta,

                ALKIM’ıN RENKLERİ, öykülerden…Önce buna göz atalım

                Çocuk/İlk Gençlik yıllarını içine alan bu iki ürünün yazarı kim Biliyor musunuz: ÖZLEM TEZCAN DERTSİZ Yani benim, daha doğrusu bizim kızımız. Kendisi ve ürünleriyle onurlandığımız bizim kızımız.

                Alkımın Renkleri: Pırıl pırıl renkli resimlerle desteklenerek oluşturulmuş… Her rengin öyküsü  ayrı ayrı…  Şimdiye değin ,çağdaş anlamda henüz yazılmamış  düşlerin süslediği , o yaşların ufkunu açacak olan  öyküler bunlar.

                Yapıt,Yakın Kitapevi Yayınlarınca kotarılmış.Kapağı ve resimleriyle daha ilk bakışta ilgiyi çeken 80 sayfalık bir yapıt. Dili sade ve anlaşılır, görünüşü göz alıcı…

                Arka kapakta şunlar yazıyor:

                “…Arkadaş canlısı, meraklı, maceracı, biraz yaramaz ama sevgi dolu Alkım’ın renk renk düşleri var bu kitapta.Her renk bambaşka bam başka düşlerin, bilmecelerin, gizemli olayların kapısını açıyor.Alkım’ın Renkleri, gökkuşağı kadar renkli bir okuma yolculuğu sunuyor okurlarına. Son sayfalarda oyunlar da var, okurların oynayabileceği..

                Bu güzel renklerin ve resimlerin sahibi:Hasan Karaca’yı da ayrıca kutluyorum.

                İlk Sayfalarda kitabın yazarı için de görüşler var. Bir bölümü:

                “Çocuklardan ayrılmamak için öğretmen olmuş, çocuk yüzlü bir adamla evlenmiş, Bir Ozan’ı bir de Irmak’ı olmuştur. Yazmak için okumayı, çocuklar için  yazmayı sürdüreceğini durmadan söylüyor. Yolu açık olsun…”  Gelelim İkinci kitaba: Çünkü Özlem, bir koltuğa iki karpuz sığdıracak kadar çalışkan ve üretkendir.”

                ÇİKOLATA   AĞACI

                Bu bir masal kitabı. Ama bildiğimiz, çocukken duyduğumuz masallardan değil.  Yepyeni ve taptaze, anlatımıyla, konularıyla.. Uzay bile bu masallarda yerini almış.  Zaten daha ilk sayfada, şöyle bir uyarı var:              “Gelecekten Masallar var!”

                                               Gelecekten     mi???”

                Bu yapıt  Mühür kitaplığından;  Bu da  seksen sayfa. Yine pırıl pırıl bir kapak ve çok iyi dizayn edilmiş içerik. Yani “8-12 yaş çocuk masalları”

                On bir masaldan oluşuyor… Bazıları:

                               Çikolata Ağacı,

                               Dostluk Her Engeli Aşar,

                               İyilik Bulaşıcıdır,

                               Zürafa  Ziro…

Dış kapakta: “Çocuklar en iyi ne kurar?  Salıncak mı? Çadır mı? Saat mi? Hiçbiri değil . Çocuklar en iyi hayal kurar…

                Çikolata Ağacından çikolata koparıp yemeyi de yalnızca çocuklar başarabilir. İçindeki çoc

                 Uğu hiç büyütmeyen  bir yazarın, birazcık tuhaf masallarını okumaya var mısınız? Her masalın çikulata tadında olduğunu fark edece ksiniz. Unutmayın, bu ağaca  tırmanırken, hayal kurmak zorunlu. “

                Eeee… babasının kızısı!.. diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü  “Boynuz kulağı geçermiş “ dediler bana hep. Bu görüşe ben de katılıyorum,  artık.

                Kızıma sonsuz başarılar ve sevgiler sunuyorum…

                                               --------------------------------------------

                TV’lerin ve internetlerin çok yoğun ilgi gördüğü bu dönemde kitap okumak tarihe karışırken ,kitap yazmak. Olacak iş değil, ama yazıyoruz işte. Çünkü telefonlar da dahil bu saydıklarım yalnızca zaman öldürmek içindir. Çünkü zaman içinde hepsi ölür, gider  ama yazı kalır. İnsan ölür eserleri kalır…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.