Kırkpınar Yağlı Güreşleri evrensel bir değerdir.
Kırkpınar’ın evrensel bir değer olduğu, Birleşmiş Milletler Bilim ve Eğitim Kurumu olan UNESCO tarafından da kabul edilmiştir. (1911)
Kırkpınar’ın Dünya ölçeğindeki şöhreti düşünüldüğünde, pek fazla tanıtıma ihtiyaç duymadığını söyleyebiliriz.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin evrensel bir değer olarak kabul gördüğünün en güzel kanıtı; her yıl artan bir şekilde Kırkpınar’a gelen yabancı basın kuruluşlarıdır. Amerika’dan Japonya’ya, Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar çok uzak diyarlardan gazeteciler, gelip Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni yerinde görüntüleyerek ülkelerine servis ediyorlar.
Bunlar güzel şeyler. Ülkemizin çeşitli yörelerinde 200’ü aşkın yöresel yağlı güreşler yapılmaktadır. Hiç istisnasız bu güreşlerin tümünde “Kırkpınar” adı defalarca tekrar edilmekte, beyinlere nakledilmektedir.
Bu yöresel güreşlerde cazgırlar; bizim yazdığımız Kırkpınar Marşı’ndan dizeler okumaktadırlar. Ve ayrıca güreşlere eşlik eden davul-zurna takımı da Kırkpınar Marşı’ndan ezgilerle tören yürüyüşü yapmakta, ağaları ve diğer saygın konukları karşılarken Kırkpınar Marşı ezgileri ünlendirilmektedir.
Edirne Belediyesi, Kırkpınar’a 15-20 gün kaldığında büyük ve orta boy afişler bastırmakta, bunları şehrimizin ve yağlı güreşe ilgi duyan şehirlerimizin ana caddelerinde afişe etmektedir.
Bir de her yıl artık geleneksel hale gelen bir Kırkpınar Tanıtım Klibi yapılmaktadır. Edirne Belediyesi’nin uzman bir ekibe yaptırdığı bu klip, internet sayfalarında dolaşmakta ve uzaktan-yakından halkımız, Kırkpınar’a davet edilmektedir.
Bu yıl yapılan Kırkpınar Tanıtım Klibini dün izledim.
Keşke izlemeseydim. Bu kadar basit ve Tarihi Kırkpınar’ı tanıtmaktan bu kadar uzak bir klip asla olamazdı.
Umuyorum ki; Belediye Başkanımız Sn. Recep Gürkan bu klibi izlememiştir. Çünkü izlediği anda bu klibi servisten kaldıracaktır. Bu konuda Kırkpınar’a ilgi duyan çok değerli yurttaşlarımızdan da bize ulaşan eleştiri mesajları var.
Bütün bunların ışığında Ben buradan açıkça söylüyorum: Bu klip derhal servisten kaldırılmalı ve yerine yakışan bir klip konulmalıdır. Kırkpınar sevdalılarının da düşüncesi ve isteği budur.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.