Bir hafta başı daha. Yani Şubatın son günü olan bir pazartesi.Bu şubat bilindiği gibi cüce. Yani 28 gün. Eklide bundan ötürü olmalı daha çabuk bitiyor sanki. Bu bücür ay hem kışın son ayı, hem de sert.Ufak tefek insanların bazıları da bu aya benzer desek ayıp olmaz umarım. Sert uyumsuz ve sorunlu. Hitler en tipik örnek olarak gösterilebilir.Mussolini’de öyleymiş galiba. Şubatın son günü demek sayısal olarak kış bitti demektir.

Ancak, gel gör ki bitmedi. Her tarak çatır çatır buz. Sıcaklık özellikle geceleri eksilerde. Gazetenin verdiği rakamlara baktım en düşük buraları.

Bölgemiz son yıllarda şaşkın ördeğe döndü gibi. Yazın, kırklara varan sıcaklar. Kışın ayaz, buz ve sert soğuklar. Sıcaklar dayanılmaz boyutlarda, kışın ayazı iliklerde.

Bölgemize bir şeyler oluyor sanki. Eski dengeler bozulunca, aşırılıklar komedyası başladı.

Bölgemize nazar mı değdiriyorlar, diyesim geliyor ama böyle safsatalara inanmadığım için söyleyemiyorum.Kutsal kitaplarda “sır” arayanlara ve sözüm ona bulanlara inananlara şaşıyorum. Bu kitaplarda gizli saklı şeyler olabileceğini sanmıyorum. Çünkü böyle şeylere gerek duyacakları olası değil kanımca.

Soğuklardan söz etmiştim. Okuduğum gazete bile değinmiş konuya:

“Edirne’de dondurucu soğuklar” * EDİRNE (Cumhuriyet)

Edirne’de iki gündür devam eden kar yağışının  durmasının ardından  baş gösteren soğuklar, kentteki birço9k havuzun donmasına, yolların buzlanmasına neden oldu. Edirne’de önceki akşamdan itibaren etkisini yitiren kar yağışı, yerini soğuk havaya bıraktı. Meteorolojik verilere göre, sıfırın altında 4 dereceye kadar inen  hava sıcaklıkları, kentteki birçok  süs havuzunu dondurdu. Bazı yollarda buzlanmaya yol açtı. Edirne ve çevresinde üç gün boyunca kar yağışı beklenmiyor.”

Edirne derken buna ilçeler ve köyler de dahil. Hatta Kırklareli bile hemen hemen aynı özellikleri gösterip aynı yaşantıyı paylaşıyor. Tekirdağ deniz kenarında olduğu için olmalı, daha ılıman ve serin.

Yani kış sayısal olarak bitti görünüyor. Bunlar yaşansa da kışın son çırpınışları olabilir.

Bilindiği gibi Ortadoğu’da kış olmaz. Çöl iklimi geçerlidir genelde. Ama bu son günlerde öyle tehlikeli kışlar yaşanıyor ki, yangın yeri. Despot ve demir yumruk olan zorla liderlerin bu çöküşüne gel de hak verme. Ama işin bir de sonrası var. Ne olacak, kim ya da kimler gelecek? Özgürlükler tanınacak, gelir dağılımı düzelecek mi? Bunlar henüz açıklık kazanmış değil. En önemlisi de3 rejim ne olacak?. Şeriat hortlatılacak, daha ağır baskılar gelecekse hiç olmasın! Diyeceğim ama ona da gönlüm razı olmuyor nedense. İslam Cumhuriyeti diye gelen Humeyni rejimi daha baskın şeriata dönüşmedi mi. Humeyni’nin gelişinden sonra, asılanların sayısı kimbilir kaç kişi.? Buna genaraller, aydınlar ve solcular da dahil.

---------------------------------

İM(PARA)TORLAR

Gözlerinde ışık sarısı renklerle

Tabanları yalayan im(para)torlar)

Yine dümende

Göçe ne kaldı söylencesi dilim dilim

Kuytuda bekleyen talan

Kandırıkçı-soylu ve yalan dolan.

Kaçaklar gemisinde şok harami

Aydınlığa karanlık ekecek elinde olsa

İşi geçimi bir yana ittik işimiz işte

Bir bez parçasına keçi gribi

Son savaşta daha önde geriye

Koşan at

Sindirmek kolay değil öteki lokmaları

Dolduruşa gelmeyen Anadolu adlı kız

N.TEZCAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.