Dünyaya bir kez geldik.Başka yok…Cennet cehennem fasarya…

Gibi şeyler kolayca söylenmez ve yazılmaz.Çünkü; pusuda bekleyen yobaz kafa, ‘in’inden karanlık yüzünü uzatır hemen. “Vay zındık” yani dinsiz, inançsız ve kâfir damgasını yapıştırır , dedikodu gergefinde yalan yanlış zıplar durur.

Bu ve benzer konularda tarihin uç dallarında yaptığımız kısır çekişmelerle bu günlere ulaştık bile. Yine o geri dönülmez yolun ileriye dönük çekişmeleriyle yaşayıp gidiyoruz.

Yakın geçmişte de komünist suçlaması ya da komünizmle mücadele gündemin ön sıralarındaydı. Bu nedenle yaşamını yitirenler, hapislerde çürüyenler, ve sakat kalanlar…

----------------------------------------

Bu yazıya başlamışım ama yarım bırakmışım. Neden öyle oldu anımsamıyorum da Büyük olasılıkla bilgisayar oyunu olabilir.Bilgisayarlar bile cilveleşmeyi biliyor olmalı.

Mayıs baharın en yeşil en çiçekli aylarından biri. Serinliği de tam karar. Arda rüzgarlı ve bulutlu olsa da gökyüzü genellikle mavi.Bu en güzel günlerin tadını çıkarmak gerek. Hıdırellez şenlikleri bir başlangıçtı. Sonrası da gelmeli. Ama gel gör ki söğütlerin tozlaşma dönemi. Pamukçular lapa lapa kar gibi uçuşuyor. Gözünüze, ağzınıza girebildikleri gibi boğazınıza takılıp gıcık ve öksürük yapabiliyor. Yani her güzelliğin sorunları , başka deyişle dikenleri oluyor sanki. Gülün bile dikenleri varsa, başka ne denir

---------------------------------

CHP’nin uzatmalı genel başkanı Deniz Baykal bir süre önce başkanlıktan istifa etti. Büyük bir şok yaşandı, yaşanıyor. Özel yaşamla ilgili internette yayınlanan bir kaset yüzünden. Oysa benim bildiğim özel yaşam korunur. Yasal bir kuraldır bu.Böyle şeyleri koz olarak kullanmak da en azından ayıptır. İnsanlık dışıdır. İnternet sitelerini bile kötü amaçlara alet etmek insanlık dışıdır bence.

Bundan böyle gelişmeler nereye varacak, bilinmez.Umarım daha iyiye, güzele ve doğruya yönlendirilir.Yine umarım ülkemiz, halkımız kazançlı çıkar

LİMANSIZ GEMİLER

“Susuz yaz”dan kalan limansız gemiler

Hangi dalgayla aşık atar hangi denizde

Dalga sesi martı çığlığı karabatak

Nuh’tan kalma bir sır var dilinizde

“Onuncu köy”ün oralarda korulara son tango

Diş bademi ceviz içi çam fıstığı kızılcık

Ne bulutlar geldi geçti içimden niceleri

Bir damla yağmur çiselemezken solum

Önüm arkam sağım sol-um ve yolum

Yağmur duası koltuk kavgası benim oğlum

Yine “Bizim Köy”den kalkan kazlar

Necdet TEZCAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.