İzmir’den dönünce birikmiş gazeteler, dergi ve kitaplar beni bekliyordu. Posta kutumdan çıkmıştı hepsi de. Ve hepsi de cicibici şiir kitapları.

Önce adları:

SUYA DÜŞEN SÖZCÜK –Gülderen CANYURT-

Bu şirin kitap ben  İzmir’e gitmeden birkaç gün önce gelmişti. Gelince okuyabildim anca.Bu imzalı yapıtı okudukça Karabük günleri geldi aklıma.Bir şiir ödülü için gitmiştik eşimle.İyi karşılanmıştık. Gülderen Hanım’la o zaman tanışmıştık. ORGANİZASYONUN İÇİNDE VARDI. Ve kaldığımız sürece hiç yanımızdan ayrılmadı. Elinden gelen çabayı sonuna değin göstermişti. İki gece yemiş içmiş, bir otelde konaklamıştık. Ozan dostumuzla sonra da ilişkilerimiz sürdü. Sözünde durarak döndükten sonra çektiği fotoğraflardan ve yeni kitaplarından gönderdi. Bu da son gelenlerden biri. Birçok dergide şiirlerine rastlıyor, okudukça mutlu oluyorum. Kendine özgü lirik çizgisini sürdüren bir şiir aşığı o. Kitabın arka sayfasına bakıyorum:

Yollar getirecek seni/ellerinde kardelen/Dağlarında gülümseyiş/ardında rüzgar/bakışlarında güneş/kuşlar/günyüzlü/uçacak yüreğimde” dizeleriyle okuru selamlıyor. Ve işte kitaba adını veren şiir:

SUYA DÜŞEN SÖZCÜK

Şubat gülümsüyordu yüreğimizden

Adalar el sallarken

İskelede bizi beklemiyordu vapur

Biz hiçbir yere gitmeyecektik/birbirimizden başka

Kırmızısından karanfilin/mavisiydik denizin

Martılar havalanıyordu bakışlarımızdan

Karabatak suya düşen sözcükleri yazıyordu denize

Renklerine uzanıyordu ellerimiz gökkuşağının

Güneşe doğacağını muştuluyordu yıldızlar

Yağmur çiseliyor nergise

Ayrılık topluyor bu şehir

Gelişlere tutsak…

Gülderen CANYURT

Yapıt TAT DERGİSİ Yayınları’ndan, 94 sayfa…

O’nun şiiri için yazılanlardan bir bölüm almak istiyorum:

“İkinci Kitabı Düşüncelerimde gülümsüyor”

“Gülderen Canyurt duygusal, gözlemci yaradılışının sonucu yazdığı şiir ve şiirsel düzyazılarıyla, toplumsal acı ve hüzünleri, yalın bir düzeyde, akıcı Türkçesiyle dile getiren ve yaşanmış olayların içinde, kendi dünyasındaki yürekli sesini hüzünlerine sararak yansıtan şairimizdir…”

Eline diline ve yüreğine sağlık diyor, canı gönülden kutluyorum. Ve arkası gelir umuyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.