İkinci şiir yapıtının adı: KUYTUMDA- Gonca ÖZMEN-

Bu yapıtla İzmir’de kızımın kitaplığında karşılaştık. Daha doğrusu kızım okumam gerektiğini açıklayarak elime tutuşturdu. Dikkati çeken genç bir ozan olduğunu da vurguladı. Ozanımız 1982 Burdur-Tefenni doğumlu. Birçok dergide şiirleri yayımlanmakta.Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödüllerinde “Dikkate Değer” bulundu. Daha sonra Ali Rıza Ertan (19999) Murat Arıburnu (2000) Ödüllerini kasasına koyar

Daha çok genç ozanımız. Gelecek vaat ediyor. . Şairin İlk kitabı bu “(dh) hera” şiir yayınları). Yapıtın tamamını okudum. Bir bölümünü de otobüste Edirne’ye dönerken okumuştum.Kitap 46 sayfa, üç bölüm ve 26 şiirden oluşmuş.Başlangıç olarak oldukça başarılı. Günümüz şiirinin yüzdüğü denizde kulaçlıyor. Kitabına adını veren şiir:

KUYTUMDA

Yüzüne bıraktığım orman yitirdi yankısını

Albümüm tozunda darmadağın anılar

Aynalar mı yanlış, kendime benzerliğim mi?

Neye dokunsam çürüyorum kuytumda

Benimki bir iç kanama,bir bozkır sıkıntısı

Sözcükler dargın ve upuzun üzüntü

Çiçeğin ruhu üşüyor gürültüden

Gölgende kalmadı bak, o itiraz

Bekleyiş eritiyor buzdan sarayı

Nedense dili yok gecenin ağzında

Dal üstü bir konmak bizimkisi

Tanrılar bile baş edemedi işte sonsuzla

Zaman unuttu dipteki batıkları

Yollarda aynı kaygısızlık yine

Şimdi ancak karanlığımıza gidebiliriz

Boşluğunda dolaşıyor paslı bir hançer

Kahverenginin hüzün olduğu gibi geride

Gonca ÖZMEN

(KUYTUMDA Kitabından)

Bu şiirde bir dize var ki, güncel mi güncel:”Yollarda aynı kaygısızlık yine”

Her bayramda Trafik canavarı çalışmıyor, ama biz ona kurbanlar sunuyoruz yaklaşımı daha gerçekçi. Her bayram yoğun bir trafik ve sıkışıklık yaşanıyor. Onlarca ölü ve yüzlerce yaralı. Yollarsa kan gölü. Yıllardır bu sorun yaşanır ama bir türlü çözümlenemez. Bu yıl da aynı acılar yaşandı yine.

G. Özmen iyi bir yolda simgeleri yerli yerinde Çağrışımlar birbiri ardınca insanı derinlere itiyor sanki Bir dize için sayfalar doldurabilir, bir şiir yüzünden bir kitap yazabilirsiniz. Kendisini içten ve gönülden kutluyor, arkası gelir umuyorum

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.