Üçüncü kitabın adı:PEÇELİ ŞİİR-Ali Hikmet Eren-

Değişik bir görünümü var her şeyden önce. Kare biçiminde bir yapıt Kırmızı üzerin fötr şapkalı bir karaltı var kitapta (KÜL/sanat) yayını. İşte Eren barışın kitapla ilgili saptamaları:

  1. kitap, derin bir ironiyi, basit sorularla, hayattan, terden ve tekinsiz bir sokak kurmacasından ayrılmayan dizelerle bize paslıyor.kentte yarılan kimlikler, sesler, nisyanlar baskılar görüntülerle çakışıyor. Belleğimizde. Şiirinde’ki kısalık ve kekeme’lik halini yaratıcı bir tarih okumasına dönüştürmek mümkün. belki de naif bir şiirin peşinde olmak, sistemin/iktidarın dışı yoksa şayet içindeki hata’larla varolmayı neşeli kılıyor”.Eren henüz çok genç 1972 doğumlu. Şiirin dışında deneme ve eleştiri yazılarıyla da içimizde. “şiirin,sıkı şiirin, hala temiz kalabileceğine inanıyor.” Bu üçüncü kitabı.Kitapta yaşamıyla ilgili başka bilgi yok. Ben de bu kadarla yetiniyorum. 48 sayfalık kitapta 31 şiir var.Kitabın içi de iyi dizayn edilmiş, insanı çekiyor. Eren’in şiirleri de kendine özgü ve çağrışımlara dayanmakta. Az ve öz bir anlatıma yaslamış dizelerini. Fazlalıkları kırpmasını bilmiş. İyi bir şair olma yolunda epey yürümüş. Şiire böyle bir tutunma hevesin geçici olmadığını göstermesi bakımından

İşte kitabına adını veren şiir:

PEÇELİ ŞİİR

Artık ağlama babacığım, sana soru sormayacağım…

2/

içlenir gizliden elimsendesi çocukluğumuzun

avucumuzda sıktığımız ölü kuş zamanlarından

o uzayan uzun sırasendesinde avluların

en yeni bir şiir yazarım ben peçeli

3/

peçeli şiir, bildiğim, daha bilmediğim şiir

yani soyunuk yan yüzlerinden

utansın diye kız çocukları, git uyu denildi uykularını

ayrıntılar boğabilir..

ALİ HİKMET EREN

 (PEÇELİ ŞİİR) DEN…

Bu yazıyı henüz sonlandırmış değilim. İki kitabım daha var. Onları da bir nebze olsun tanıtmayı düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.