Konu başlıkları “Canlı PARA” yı anımsatsa bile ben oralarda değilim. Çok şükür paranın gücü peşinde koşmadım hiç. Canlı olsun, cansız olsun; kara olsun , ak olsun… Tek istediğim çalışanın hakkının adaletli ve eşit olarak paylaştırılması

Benim işim gücüm, kitaplarla şiirle; sanatla , kültürle..

Kitap sevgisi giderek azalırken bende çoğalıyor; övünmek gibi olmasın. Yani inanmasanız da olur, inansanız da..İzmir dönüşü beni bekleyen kitaplar, dergiler, gazeteler… buldum.

Ancak iki kitap beni bayağı ilgilendirdi ve duygulandırdı. Çünkü Kitaplar Tekirdağ’dan dost yazar ve ozan Hasan Akarsu’dan geliyordu ve onun yapıtlarıydı.

İkisi de Öğretmen Dünyası yayınlarındandı .

1. Şiir Göz(e)leri (deneme eleştiri)

2. TAŞI(n) SUYU Şiir (Şiir)

Böyle iki karpuzu bir koltuğa sığdırmak hem zor, zor olduğu kadar da sevimli, olmalı.

Bu kaçıncı yapıtı sayamadım. Ama otuza yaklaştı, belki de geçti.

Bir yazımda “SESİN KALDI BENDE” yapıtı için şunları söylemişim:

Hasan Akarsu, yalnız şiirleriyle değil,kitap tanıtımı, deneme , eleştiri yazılarıyla da edebiyat gündeminin burcunda hep.

Arı gibi üretken, kelebek gibi duyarlı bu şiirlerini ve öteki yapıtlarını okumak gerekir bence. Tadına varmanın akarsuyu akışında yaşamanın yolu budur sanıyorum.Arınmış Marmara mavisiyle karışan Tekirdağları rüzgarının duyarlı ve dokunaklı sesini bu yapıtlarda aramak ve bulmak olası bence…”

Hasan Akarsu şiir tarzını hemen hemen hiç değiştirmeden bu günlere taşıyan bir ozan. “H. AKARSU Hiç yorulmaz mı?..” deyişimin nedeni beklide bu. Benden hayli küçük bir yaşta olmasına rağmen bu denli eser vermek her baba yiğidin harcı değil sanıyorum.

Şiir kitabının arka kapağında ki özümseme onu; yazılarını ve şiirlerini, ama özellikle şiirlerini çok iyi özümsüyor:

 “Hasan Akarsu şiirlerinde toplum sorunlarını irdelerken, günlük yaşamın izlerinden kesitler de sunuyor. Kısa, özlü şiirlerinde insanın yüreğini sarsan duygulanmalar yaratılırken düşünmeye de yönlendiriyor okurlarını.Güzel, akıcı, arı, duru bir Türkçeyle yazıyor, az sözle çok şey anlatmayı benimsiyor. Kendince bir Akarsu gibi, kendiliğinden, derinden akıyor.Şiiri için “Taş(ın) Suyu” nu çıkarmayı göze alıyor. Belki de şiire su taşımak istiyor…”

Akarsu’yu anlat anlat bitmez. Ama şimdilik bu kadarla yetiniyorum,

Çünkü şiirlerinden bir örnek de koymam gerekir yazıma.

Son sözüm ne biliyor musunuz?

Tekirdağ biter, Akarsu bitmez

Tüm şiirlerin ayrı bir tadı ve güzelliği var. Benim güzelimse şu:

----------------------------------------------------------

GÖZ/SÜZ GÖNÜL

Soba başında bir kış günü

Gönlümü aldınız

Lambalar değil

Cevriye fosforlu

Yeni sevdalardan

Göz/süz gönül sevgili!

Gönül/süz göz felekten

Bir Tekirdağ çaldınız!

Hasan AKARSU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.