Bu yıl 7.si düzenlenecek olan Trakya Kitap Fuarı ile ilgili davet hemen her gün Başkan Gürkan’ın Sosyal Medya hesabından yapılıyor.

Doğruda yapılıyor çünkü bu Fuar artık büyük ve kapsamlı Kitap Fuarlarına arasına girmeyi başardı ve Trakya da da tek Fuar.

Onun için de davet ve duyurularda tüm Trakyalılara hitap ediliyor.

Başkan Sedefçi tarafından başlatılan ama ara verilen ve daha sonra göreve gelen Gürkan Tarafından düzenli olarak sürdürülen Kitap Fuarı her bakımdan İlimiz için büyük katkısı olan bir etkinlik.

Bir eğitimci olarak bu tür girişimler beni ziyadesiyle mutlu ve bahtiyar ediyor.

Hele hele Öğrencilerin hem kitap seçmek hem de Fuara katılan yazarları tanımak ve fotoğraf çektirmek adına verdikleri mücadele beni o kadar sevindiriyor ki anlatamam.

Edirne Belediyesi bu konuda artık ustalaştı zaten.

Ender Biların Kitap ve Kütüphane konusundaki bilgi ve deneyimleri ile yetişen Recep Soyupak bu organizasyonda kendisine tevdi edilen tüm görevleri başarı ile yerine getirip Edirne Belediyesi Kültür Müdürlüğünün yüksek puan ve beğeni almasını sağlıyor.

Kitap Fuarı ile ilgili olarak İlk günkü heyecanın sonraki günlerde görülmediği şeklindeki serzeniş ve eleştirileri bir anlamda ortadan kaldırmak adına Belediye Başkanının hemen her gün Fuar Merkezine gelerek stantları gezmesi ve kitapseverler ile sohbet etmesi bu eleştirisel ifadelerin de yok olmasını sağladı son iki yılda.

Ben inanıyorum ki; her yıl büyüyen ilgi gören ve katılım artışı yaşayan bu Fuar uzun yıllar Edirne’mizin Kültür elçiliği görevini sürdürecektir.

Tabiî ki en büyük eksiklik Fuar Merkezinin yokluğu.

Bırakın Fuar Merkezini Kültür Merkezimiz bile yok şu anda.

Birçok yerde tüm kurumlar Belediye Kültür Merkezlerinden yararlanarak etkinlikler sergilerken biz Edirne Belediyesi olarak ETSO nun BORSA nın salonlarından yararlanıyoruz.

Belediye kaynakları ile bu eksikliğin giderilmesi bana ve birçok kişiye göre de imkânsız.

Sedefçi döneminde başlayıp yıllarca çivi çakılmadan dura, Gürkan döneminin birinci beş yılında da hiçbir ile ilerleme kaydetmeyen adı Kültür Sarayı olan binayı bile tamamlayıp bazı aktivitelerin gerçekleşeceği mekân haline getiremiyoruz.

Değil ki; Kitap Fuarı, Tarım Fuarı gibi etkinlikler yapılabilen bir Mekânımız olsun.

Devlet bu konuda yardım etmeli hele hele Edirne gibi Tarihi ve Kültürü ile adeta açık hava müzesi olan şehirlere yardım etmeli dediğimizde de Hükümet kanadı temsilcileri; “Belediyeler bu tür yatırımlara öncelik vermeli ve elzem olmayan yatırımlara para harcamak yerine bu tür yerlere bütçe ayırmalıdır” diyorlar.

Herkes haklı da Edirne haksız mı ?

İnşallah bir gün hayal ettiğimiz ve olmasını arzuladığımız her şey gerçekleşir.

Şimdilik yapacak bir şey yok ve bu yılda Öztaş’ lara ait bir mekânda Fuar gerçekleşecek.

Geçen yıl KİPA da hiçbir olumsuz durum ile karşılaşmadan Fuarı tamamlamıştı Edirne Belediyesi.

Bu yılda ayni güzellikte ve donanımda geçmesi en büyük temennimiz.

Belediye Başkanı Recep Gürkan 7.Kitap Fuarı ile ilgili bir açıklama ile davet gerçekleştirdi ve şunları söyledi;

Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kitap fuarının her tür düşünce ve akıma sahip yazarları ve okuyucuları buluşturduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu yılki Onur Konuğumuz Gazeteci-Yazar İsmail Saymaz olacak. Fuar, İsmail Saymaz ile 11 Ekim Cuma Günü gerçekleştireceğimiz açılış töreni ile kapılarını açacak. Edirne Kitap Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da sadece Edirnelilerin değil; tüm Trakya’daki kitapseverlerin katılacağı; adeta bir kültür şöleninin yaşanacağı bir fuar olacak. Bu şölende de yer almak, birbirinden değerli yazarlarla tanışmak ve kitapların büyülü dünyasında kaybolmak isteyen herkesi 11–20 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Edirne 7. Kitap Fuarına davet ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.