Elimin altında yine iki kitap var.

1. "DEDİM Kİ KENDİME" Ayşe  KELEŞ

2. "YÜREĞİME  BAK” Ayşe KELEŞ

Anladığınız gibi bir yazarın iki kitabı

“Dedim ki Kendime” bir şiir kitabi- 142 sayfa – Cinius Yayını-

Bu yapıtta yüze yakın şiir var. Gülhis öğretmenine armağan etmiş. Ben de kısa bir süre içinde Okuyuverdim. Çünkü şiirler çekici ve sürükleyici idi.

Yani anlayacağınız Ayşe KELEŞ yılların ötesinden bizim öğrencimiz oluş ve  bu günlere yükselmiş. Elbette öğrencilerimizin başarısında bizim de payımız vardır diyerekten…

Her yönüyle yabancımız sayılmaz. Hem öğrencimiz hem hem şehrimiz. Bizim Keşan doğumlu. Üç çocuk annesi. Ve İzmir’de yaşamakta. Daha önce de “BİR YANIM   HEP YARIM” şiir kitabı çıkarmış

Arka kapaktaki şiirinin ilk bölümünde diyor ki:

Dedim ki kendime:

 “Ah Ayşe, bir yanın iyilikten dem vuracak,

Diğer yanın kötülük diye haykıracak,

Sen öfkenle kurşun yağdıranlardan değil,

Sevginle gül saçanlardan ol…”

Dinledi mi?

Dinledi dinledi…

Şiirlerin bazılarında düzyazı havası var ama düzyazı değil. Özellikle imgesel dizeleri daha dikkat çekiçi. Okurken bazılarını işaretledim. Şimdi onlardan örnekler alacağım: Uyak zorlamasının olmadığını da

Belirtmeliyim. Modern şiire, ayna tutmuş gibi.

 “Ruhuma hapsettiğin hüzün parantezlerini  aç bu sabah”, “Güneş saçlarımdan süzülüp batarken”, “Sapı gül işlemeli, yüreğine saplanan bir hançerdi aşk,”Senin gezindiğin bahçelerde açamam”, “Güneşe göz kırpar şakacı bir bulut” “Bazen çocuklaşır, gözlerinin içinde saklanırım…” , “Bir yanım bir avuç mutluluk/Bir yanım bir damla gözyaşı…”, “Güneşle şakalaşıyor içimdek papatya…”, “Sokak çocuğunun gözlerini giyindi çocukluğum,”, “Yak karanfil kokulu düşlerinin ucundan”, “Kıblem sevgi benim, huzurla yürüyorum…”, “ Koşar adım final yaklaşan ömrüm gelir aklıma,”,”Yalancı bahara inanıp açan çiçeklerim solar…”,  “İlmik ilmik dokunan aşkların ustaları kalmamış”, “Olacaksa ölümün bile, gönlünün attığı yerde olmalı…”

Bu örnekler yeter sanıyorum, ipucu verme açısından Elbette bu kadar değil hepsi. Onun için bu şiirleri ve bu kitabı okumak gerekir.

-----------------------------------------------------------------------

İkinci kitap bir roman, anlatı da denebilir. İçinde gene yazarın birkaç şiiri yer almış. İkili bir anlatımla sonlanıyor 158 sayfalık yapıt. Örnekse arka kapaktaki şiir:

 “Yüreğime bak,

Orada senin için çiçekler diktim

Toprağı yüreğimden,

Biraz güneş topladım gökyüzümden

Köprüler kurdum sevgiden…

Şiirin bir bölümünü aktardım. İstedim ki, biraz merak uyandırayım. İstedim ki, duymayan duysun bu yeni yazın dostumuzu.

Her iki kitap için eline, diline, yüreğine sağlık diyorum Ayşe Keleş. Yüreğindeki ateşi söndürmezsen daha nice yapıtlar üretebilirsin, kanımca.

Sevgiyle kal e mi?..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.