Büyük düşünür Yunus Emre, “Severim Yaradılanı Yaradan’dan ötürü” diyor.

Biz de Yunus’un bu felsefesine uyarak bütün canlıları sevmeye gayret ederiz.

Ancak “Muzır” diye tanımlanan bir bölüm yaratığı ayrı tutmak zorundayız.

Mesela Köpekler; çok üstün vasıflı yaratıklardır. Özellikle de sahibine en çok sadakat gösteren hayvanlardır. Ancak ve ancak Köpekler, sahibinin dışındaki diğer canlılara karşı saldırganlık özelliği olan hayvanlardır.

Köpekler özellikle de Kuduz hastalığının taşıyıcıları olmalarından ötürü insanlar için sakınca taşıyan yaratıklardan birisidir de...

Dün Karaağaç’ta yaşanan bir Köpek olayından söz etmek istiyorum; 65 yaşlarında A. Y isimli, benim de yakın akrabam olan kişiyi köpeğin birisi ısırmış.

Hem de ne ısırmak?..

Adamcağızın 2 ayağını da nerdeyse parçalamış.

Hem de  nerede biliyor musunuz?.. Karaağaç’ta kafelerin olduğu  caddede…

Sözünü ettiğim A.Y bisikleti ile orada geçerken orada bulunan bir başıboş Köpek var gücü ile saldırıyor ve adamcağızın her iki ayağını da dişleri ile delik deşik ediyor.

Bu Köpek Belediyenin bakım evinden çıkmış, kulağı damgalanmış, aşıları yapılıp salıverilmiş olabilir.

Ancak ısırdığı adamın çektiği acıları ve içine düştüğü korkulu ortamı kim? Nasıl telafi edebilir?

Karaağaç’ın kafelerinin olduğu merkezi bir yerde Edirne’ye misafir olarak gelen bir yabancı da olabilirdi.

Bu yabancı, bir yetişkin ya da bir çocuk olabilirdi.

Böylesi bir ortamda o ailenin yaşadığı ya da yaşayacağı korkulu anları kim hafifletebilir?

Serseri Köpek tarafından ısırılan A.Y hastaneye gidip aşılarını olmuş, ayağındaki yaraları pansuman ettirmiş. Kendisini ısıran Köpeği tarif ederek Belediyenin ilgili biriminden Köpeğin yakalanıp müşahede altına alınmasını talep etmiş.

Sözü bağlıyorum; Edirne’de ve de özellikle Karaağaç Mahallesinde sahipsiz Köpeklerin yarattığı bir korku ortamı vardır. Ben dahi sabahları mahalle kahvesine giderken elime bastonumu alıyorum. Çünkü her an bir serseri Köpeğin saldırısına uğrayabilirim.

Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’ın bu konuda hayvan severlerin de rızasını alarak yapabileceği şeyler vardır, diye düşünüyorum.Hatta mutlaka olmalıdır.

Çünkü insan hayatından daha önemli ve daha değerli başka bir şey olduğunu düşünemiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.