Edirne şehrinin bir özelliği de; “Köprüler Şehri” olmasıdır.

3 nehrin buluştuğu noktada kurulan Edirne şehrinin elbette ki köprülere ihtiyacı vardı.

Ve Atalarımız bu nehirlerin üzerine taştan köprüler yapmışlar.

Zaten Edirne şehri anlatılırken mutlaka; “Edirne köprüsü taştan/ Sen çıkardın beni baştan” dizeleri ile başlayan türküler çalınır.

Şimdi asıl meseleye girmek istiyorum:

Tarihi taş köprülerimizin yüzey taşları dökülüyor. Ve özellikle Tunca ve Meriç Köprülerinin gözlerinde sel sularının getirdiği ağaç dalları ve kütükleri birikmiş durumdadır.

Bu tarihi köprülerin yüzey taşlarının değiştirilmesi gerektiğini, 2 seneden beri yazar dururum. Ancak ne duyan var ne de gören?...

Oysa bu şehirden sorumlu olan makamlar ve kişiler vardır. Bu makamlar ve sorumluları işlerinin gereğini yapmakla mükelleftirler.

Tarihi köprülerin sorumlu kurumu olarak; Karayolları Genel Müdürlüğü gösteriliyor.

Bu müdürlüğün hiçbir görevlisi, köprülerin bu durumunu görmüyor mu? Ve bizim yazdığımız yazıları hiç okumuyorlar ya da dikkate almıyorlar mı?

Geçende Hamza YASA kardeşimiz internetteki köşesinde bu konuya ilgililerin dikkatini çekmek için güzel bir duyuruda bulundu. Gökhan TUZLADAN kardeşimiz de Hamza YASA’nın görüşünü destekleyen görüşünü yazdı.

Özetle söylüyorum; Tunca ve Meriç Köprülerimiz acele bakıma alınmalıdır. Ve Meriç Köprüsü’nün gözlerinde biriken ağaç dalları ve kütükleri temizlenmelidir.

Umarım bu uyarımız dikkate alınacak ve gereği, ilgili makamlarca yapılacaktır.

En azından durumun farkında olunduğunun açıklaması yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.