SARAYLAR SULTANLAR SİNENDE YATAR

HANLARLA ÇARŞILAR YÜZ YÜZE BAKAR

KÖPRÜLER MERİÇ’E KOLYELER TAKAR

ÂŞIKLARIN CANI GÜZEL EDİRNE

TAŞTAN KÖPRÜLERİN TÜRKÜLERDEDİR

AGALAR, KIZANLAR EDİRNE’DEDİR

EDİRNE TÜRKLERDE GÖNÜLLERDEDİR

TÜRKLÜĞÜN ŞANI GÜZEL EDİRNE.

7 dörtlükten oluşan Edirne Türküsü isimli şiirimde Edirne’mizin o güzel taş köprülerini böyle yazmışım.

3 nehir arasına kurulmuş Tarihi Edirne şehri, elbette ki köprülere ihtiyaç duyacaktı. Bunu çok iyi değerlendiren ecdadımız, gerçekten her biri ayrı bir sanat ürünü olan bu güzel taş köprüleri inşa etmişlerdir.

Taş köprüler, Edirne’mizin sembolleridir. O köprüler ki türkülerde ve türk şiirinde hak ettikleri yeri almışlardır.

Ancak ve ne yapalım ki köprüler taştan da olsa, onlar da bir süre sonra zamana yenik düşüyorlar.

Bugünlerde Edirne’de iki taş köprümüzün onarımı ile uğraşıyoruz. Daha doğrusu yüzey taşlarını yeniliyoruz. Şükürler olsun ki; Tarihi Tunca Köprüsü’nün bakım ve onarımı bitti. Şimdiler de Tarihi Meriç Köprü’müzün onarımının da biteceği günleri iple çekiyoruz. Çünkü gerçekten bu iki köprümüz, Edirne trafiğinin en ağır yükünü çeken köprülerimizdir. Onların trafiğe kapalı olduğu şu 3 aylık süreçte; Karaağaç tarafında iş yapan esnaflarımız ile Karaağaç Halkı ulaşımda büyük zorluklarla karşılaştılar ve iş hacimleri de bundan olumsuz şekilde etkilendi.

Tarihi Meriç Köprüsü’nün yüzey taşlarının değişimi, eğer çalışmalar devam edebilseydi en çok 3 gün içinde bitecekti. Ve bu güzergâhta iş yapan esnafımız da bir şekilde bundan olumlu şekilde yararlanacaktı.

Ancak ne olduysa oldu köprünün inşaatı durdu. Köprünün müteahhidi; ‘Hak edişimizi alamıyoruz’ diyerek işi durdurma kararı aldı.

Bugün için köprüdeki çalışmalar belirsiz süre ertelenmiştir.

Tarihi Meriç Köprüsü’ndeki iş durdurma eylemi, Edirne Yerel Medyasında yer aldığı gibi; Türkiye Yaygın Medyasında da hak ettiği yeri almıştır. Çünkü Edirne’nin köprüleri, bizim olduğu kadar kocaman bir Türkiye’nin de vazgeçemeyeceği gerçek değerlerindendirler.

Bu aşamada Sayın Valimizin ve İktidar erkini elinde tutan Ak Parti İl Yönetimi’nin Hükümet nezdinde girişimlerde bulunarak müteahhidin hak edişini ödetmeleri gerekmektedir.

Edirne Halkı Meriç Köprüsü’nün akıbetini ve Ak Parti iktidarının yapacağı girişimleri merakla beklemektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.