|
SON DAKİKA
Dişlioğlu’ndan basın kartı müjdesi !
Eğlencenin yeni adı !
Gençler, ‘Burcu Birgül’ dedi
Öğrenci yararına kermes
Çok ‘Drama’tikTrakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencileri tarafından ‘Drama Şenliği’ düzenlendi.
Edirne’nin çeşitli ilköğretim okullarında öğrenim gören minik öğrenciler, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Drama Şenliği’ ile unutamayacakları bir gün geçirdi. Üniversite öğrencilerinin dünya masallarından seçtiği masalları canlandırdığı şenlikte minik öğrenciler gönüllerince eğlendi.
Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Yar. Doç. Dr. Ebru Selçioğlu Demirsöz önderliğinde bu yıl ilki yapılan Drama Şenliği’nin her yıl geleneksel olarak yapılması hedefleniyor. Şirinler, Ozz Büyücüsü ve Küçük Kara Balık isimli 3 masalı uygulamalı olarak minik öğrencilere anlatan üniversite öğrencileri, masalların eğitsel yanını öğrencilerle paylaştı.
GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK
Yar. Doç. Dr. Ebru Selçioğlu Demirsöz, şenlik kapsamında minik öğrencilere faydalı bir eğlence düzenlediklerini belirtirken şenliğin aynı zamanda üniversitede okuyan öğrencilere de öğretmenlik mesleği öncesi iyi bir eğitim olduğunu belirtti. Üniversite öğrencilerinin minik öğrencilere, drama dersinde öğrendikleri masalları uygulamalı olarak anlattıklarını kaydeden Demirsöz, “Üniversite öğrencilerimiz, öğretmen olmanda öğretmenliğin farkındalığını öğreniyor. Bu etkinliği ileriki yıllarda da yapıp geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
İLGİLİ HABERLER
İlgili Haberler
|
![]() |