SERBEST GÜREŞTE T.BİRLİK  GRUP BİRİNCİSİ

Mimar Sinan Salonunda  yapılan  Trakya Birlik Güreş Spor kulübü ile birlikte,  Samsun Yaka Kent ve Ordu Gölköy Spor Kulübü'nün  katıldığı büyükler dalında  birinci grup  serbest güreş müsabakalarında rakiplerini 7,3 ve 9.1  mağlup eden  Trakya  Birlik  grup birincisi  oldu.

SERBEST GÜREŞTE T.BİRLİK  GRUP BİRİNCİSİ

Mimar Sinan Salonunda  yapılan  Trakya Birlik Güreş Spor kulübü ile birlikte,  Samsun Yaka Kent ve Ordu Gölköy Spor Kulübü'nün  katıldığı büyükler dalında  birinci grup  serbest güreş müsabakalarında rakiplerini 7,3 ve 9.1  mağlup eden  Trakya  Birlik  grup birincisi  oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Ekim 2019 Pazartesi 07:57
SERBEST GÜREŞTE T.BİRLİK  GRUP BİRİNCİSİ

    

Trakya Birlik Halkla İlişkiler Müdürü,  aynı zamanda Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Olan Önder Yücel. Edirne’de yapılan güreş müsabakaları ile ilgili olarak  yaptığı açıklamada şöyle dedi, “ Serbest Güreş büyükler dalı Birinci Ligi güreş müsabakaları Edirne Mimar Sinan Salonunda yapılıyor.  Minderde 1.   Grubun Edirne’deki müsabakalarına  Edirne’yi  Temsilen  farklı dallarda 10 kişiden oluşan Trakya Birlik güreş takımı, ile birlikte  Samsun Yaka Kent Takımı ve Ordu ili Gölköy güreş takımı katıldı. İlk hafta müsabakaları Edirne’de yapıldı.Burada yarıdan bir fazlası galip gelen  takım birinci oluyor.  Bundan sonraki haftada aynı takımlar  Samsun’da bir kez daha karşılaşacak. Son hafta  müsabakaları Ordu’da yapılacak. Bu karşılaşmalar sonunda grubunda birici olan takım, Bir üst gruba çıkacak. Orada dört grup  halinde  yapılacak karşılaşmaların ardından süper lige çıkacak güreş takımı belli olacak” dedi.

TRAKYA BİRLİK BÖLGE GÜREŞİNE EN BÜYÜK DESTEĞİ SAĞLIYOR

Trakya Birlik bölgede güreşin gelişmesi konusunda büyük çaba harcadığını  belirten Yücel, “ Trakya Birlik olarak bu alanda oldukça başarılıyız: Bunu da Yönetim Kurulumuz Ahmet Akgün ve Genel müdürümüz Hakan Çalen’in  desteği  ile sağlıyoruz. Onların desteği olmasa kulübümüz bu başarıyı sağlayamazdı. Bilindiği gibi Bayanla dalında da Türkiye’nin lideriydik,dünya ve olimpiyat şampiyonalarında altın madalya kazandık. Dileğimiz bu dalda da aynı başarıyı elde edelim.Bugün bayanlar güreşinde gerileme yaşıyoruz. Biz güreşi tüm dallarıyla düşünüyoruz. Buna yağlı güreş de dahil. Bizler gençlerimizin güreşe teşvik edilmesi için gereken çabayı harcıyoruz. Dileğimiz Edirne olarak ülke genelinde söz sahibi olmak” dedi.

AMELİYATTAN ÇIKTI GÜREŞ ALANINA KOŞTU

Trakya Üniversitesi Beden eğitimi Yüksek Okulu son sınıf öğrencisi olan ve  Kırkpınar’da üçüncülük kürsüsüne çıkan Trakya Birlik Ağır sıklet güreşçisi Yusuf Kaflı, güreş müsabakalarının yapılacağından bir gün önce Devlet Hastanesinde menüsküs ameliyatı oldu.Kaflı, ameliyatta bir gün sonra doktorların uyarılarına aldırmayarak  arkadaşlarına destek için Mimar Sinan Salonuna koştu.ve güreşler boyunca arkadaşlarına taktik verdi destek verdi.

Güreş sevgisinin hiçbir sevgiye benzemediğini belirten Kaflı "Önemli bir ameliyat geçirdim.Ayağımda acılar hala devam ediyor.Aslında hastanede kalmam gerekiyordu. Arkadaşlarıma destek amacıyla buraya koştum onların başarısı için tribünden taktik verdim. Güreş sevgisi  işte böyle insana acıyı da unutturuyor.  İyileştikten sonra güreşe devamda kararlıyım. Kırkpınar’da üçüncü oldum  gelecek yıl amacım birincilik kürsüsüne çıkmak. Bu arada minder güreşlerine de devam edeceğim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.