Her bayram olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı öncesi köşe yazısı ile sizlerin bayramını kutlamak istedim yine. Bilindiği gibi Bayramlar insan yaşamında unutulmayan hatıraların yer aldığı önemli günlerdir. Hayatımızda birçok anıyı aklımızda tutamayız ama Bayram anıları belleğimizde yer eder nedense.Hele hele çocukluk anıları.

Hep; "Ahhh der ve nerde o eski bayramlar" ile söze başlarız hep. Aslında geçmişteki hatıralardır bize bu ayrıcalığı söyleten. Yaşamımızda o kadar önemli değişimler meydana geldi ki, yeni bir giysiyi veya ayakkabıyı bayramdan bayrama gören çocukların yerinde hemen hemen her ay yeni giyecekler alan çocuklar çoğunlukta şu anda. Ülkemiz o konuda elbette Suriye, Irak ve diğer Müslüman ülkelerden farklı.

Son yıllarda yaşanan Ortadoğu kaosu insanların bırakın bayram sevinci yaşamasını normal hayatlarını bile yaşanmaz hale getirdi ne yazık ki. Allah yardımcıları olsun,bizi de bu tür olumsuzluklardan korusun inşallah. Yaşlar ilerledikçe her bayram da;"Nerde o eski Bayramlar" deyiveriyoruz. Yetmiş beş yaşına erişmiş Melih Hoca bile eski bayramların özlemini çekebiliyor. Belki de eski yaşları veya çocuklukları özlüyoruz aslında.

Biz 2.Dünya savaşında dünyaya gelmiş nesil olarak imkânların çok kısıtlı olduğu dönemlerde çocukluk yaşadık.Daha önceki Bayram yazılarımın bazılarında da belirttiğim gibi Memur devri dedikleri o dönemde geçen çocukluk yaşamımızda babamın da memur oluşu bizi birçok konuda arkadaşlarımızdan farklı kılıyordu tabii ki.Yine bir yazımda belirtim gibi çocukluğumda evimizde Dedem, Anneannem, Babam, Annem, Amcam evin büyükleri olarak yer alırken, ablam ve ben bu tabloyu azda olsa hatırlayanlardanız.

Tabii ki Dedem,Anneannem,babam,annem,amcam ve kız kardeşim ebediyete intikal ettikleri için artık amamızda yok.Ve bu güne geldiğimizde 1968 yılında başlayan evlilik yaşamımızın meyveleri olan 1969 ve 1971 doğumlu iki oğlumun eşleri ve ikişer çocukları,kız torunumuzun ikizleri ve Damadımızı da eklersen13 kişilik bir aile olarak mutlu ve huzurlu bir yaşam sürüyoruz. Çocukluluğumuzda yaşadığımız o güzel bayram günlerini şimdi bir başka mutluluk olan evlat ve torun sevgisi ile dopdolu olarak yaşıyoruz.

Bu yıl CORONA ile ilgili önlemleri bizzat vatandaşlar olarak bizler almalıyız.Bu Bayramda çok dikkatli olmak zorundayız.Her bayram sabahında namaz sonrasında bir araya gelen ve bayram yemeği için masa başına geçen bu on kişilik aile tablosu belki de hayatımızın en mutlu ve doyumsuz güzelliklerini yaşatıyordu bize ama bu bayram sanırım birçoğu ile telefon kutlaması yapacağız..Allah herkese mutlu ve huzurlu bayram günleri nasip etsin inşallah.

Kurban bayramının faziletine ve ulviyetine nail eylesin.Tüm İslam âleminin ve insanlığın bayramı kutlu olsun.Nice Bayramlara inşallah diyerek ayni temennilerimi yineliyorum; Bayramınız kutlu, yaşamınız mutlu, geleceğiniz umutlu olsun inşallah.Bayram tatili sonrasında yeniden buluşabilmek dilek ve temennisi ile en içten sevgi saygı ve selamlarımı sunuyor Hayırlı Bayramlar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.