Küçük esnafların bu sıkıntılı günlerinde çözüm bulunması yerine yönetimler sadece laf üretmekle yetiniyor.Böyle zamanlarda devreye girip  sorumluluk üstlenmesi gereken oda ,borsa be meslek kurum yöneticileri esnafların sorunlarını çözmede gerekli gayreti göstermiyor.

Kendileri ile görüştüğüm esnaflar işyerleri kapandığı için geceleri gözlersine uyku girmediğini ,hiçbir gelirleri olmadığı  evlerinin geçimi için  kazançları olmadan işyerlerini kapatmak zorumda kaldıklarını, makamlarında çözüm konusunda ahkam kesenlerin bir gün esnafların arasında dolaşıp sorunlarını dinlemeleri  ne güçlüklerle karşılaştıklarını kendi ağzından öğrenmeleri gerektiğini ifade ederek     .

“Bu sıkıntılar böyle gitmez. “Artık bıçak kemiğe dayandı”.kış aylarının geçim zorluğu daha çok . Evlerin elektrik,su doğalgaz faturaları ödememiz gereken vergiler belimizi büküyor.

Bizlerin artık olmayacak vaatlere karnımız tok. Başta siyasiler olmak üzere  esnafların bu sorunlarına çözüm bulmak için gayret göstermeli. Ülkemizin bazı bölgelerinde esnafların sorunlarının çözümü yönündeki çabaların bizdekinden daha üst seviyede olduğunu duyuyoruz.

Aynı  gayretin bizim yöneticilerimiz  ve siyasilerimizin de yapmasını bekliyoruz.Lafla peynir gemisi yürümüyor.Bu günlerde bizlere destek vermeyenlerin yarın oy istemek için karşımıza geldiklerinde biz de gerekeni yapacağız.

Onu da akıllarından çıkarmasınlar.

-----------------

EDİRNE’DE KAR YAĞMAMASININ SEBEBİ ARAŞTIRILMALI

Günlerdir Edirne’ye kar geleceği müjdesi verildi.

O nedenle Edirne belediyesi yoğun kar gelebileceğini dikkate alarak gerekli hazırlıklarını yaptı.

Sonunda baktık bundan önceki kar müjdesi gibi  yerleri dahi kaplamayan  karla karşılaştık.Mahsuller ve yer altı ve yerüstü su kaynakları için yağış gerekli

Bu mevsimde kar yağışını sayısız yararı var.

Buna rağmen Edirne çevresi yoğun kar almasına karşın

merkez yine kardan mahrum kaldı. Yağış öncesi bulutları izlediğimizde Edirne istikametine gelmeleri yerine Bulgar hududundan gelen yağış bulutlarının bir bölümü kuzeye ormanlık alana diğer bölümü ise güneye gidiyor.

Bunu sebeplerini uzmanlarımız araştırmalı.

Daha önceleri Edirne istikametine gelip yağış burada

bırakan bulutlar neden Edirne’den uzaklaştı?. Şehir merkezinde kar olmamasına karşın ilçelerde yoğun kar yağışı görüldü .

Hatta bazı köy yolları kapandı. Meteorolojinin kar yağıyor haberi Edirne merkezi için geçerli değil.

Bu gelecekte kuraklığın habercisi değil mi? Bunu nedenleri ve alınması gereken önlemler tüm boyutlarıyla  araştırılmalı.

---------------------

NE OL NE OLMA

Paranı ver, gönlünü ver,  canını ver fakat sırrını verme.

Günlerini say, servetini say,büyüklerini say, ama, yerinde sayma.

İşini beğen, eşini beğen, arkadaşını beğen, ama kendini beğenme.

Emek ver,kulak ver, bilgi ver, ama hiçbir zaman boş verme.

Fidan büyüt, garip doyur, çocuk besle ama kin besleme,

Davet et, hayret et gayret et, ama hıyanet etme.

Satıcı ol, alıcı ol alıcı ol,bulucu ol, ama bölücü olma.

Elini aç, gözünü aç, kapını aç, ama fazla ağzını açma.

Zulmü devir, nefsi devir, ama.çam devirme.

 Rakibini geç, sınıfını geç, ama.. Gülüp geçme.

İtil, atıl, ama.Satılma.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.