DÖRT NARİN MİNARE SELİMİYE’DİR
SİNAN’DAN SERHAD’DE BİR HEDİYEDİR
ÇARŞISI ÇEŞMESİ HEP KÜLLİYEDİR
MABETLER SULTANI PİR SELİMİYE
ŞEHİRLER SULTANI EDİRNE’DEDİR

İLHAMI HAZRETİ PEYGAMBERDEDİR
İKİNCİ SELİM HAN TAHT-I SERDEDİR
KOCA SİNAN HESAP HENDESEDEDİR
MABETLER SULTANI PİR SELİMİYE
ŞEHİRLER SULTANI EDİRNE’DEDİR

YEKPARE KUBBESİ DÂHİYANEDİR
MİHRABI MİNBERİ PÜR ŞAHANEDİR
TERS LALE DİLLERDE BİR EFSANEDİR
MABETLER SULTANI PİR SELİMİYE
ŞEHİRLER SULTANI EDİRNE’DEDİR

EZANLAR GÖKLERDE ÜNLENMEDEDİR
DUALAR GÖNÜLDEN SÖYLENMEDEDİR
ONU GÖREN GÖZLER NEMLENMEDEDİR
MABETLER SULTANI PİR SELİMİYE
ŞEHİRLER SULTANI EDİRNE’DEDİR

O ARTIK DÜNYADA BİLİNMEDEDİR
HAŞMETİ HEYBETİ DİLLENMEDEDİR
TÜRKİYE ONUNLA ÖVÜNMEDEDİR
MABETLER SULTANI PİR SELİMİYE
ŞEHİRLER SULTANI EDİRNE’DEDİR
BEYAZIT SANSI
2012-Edirne


Rahmetli güzel arkadaşım Beyazıt Sansının yazıp bestelediği Selimiye şiiri ile yazıma başlamak istedim. Çünkü yılardır beklediğimiz ve defalarca yazdığımız köşe yazılarımız ile dile getirdiğimiz

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin 'Selimiye Cami Çevresi ve Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesinde sona gelindi.Ruhun şad olsun arkadaşım. Bahçesindeki kazı çalışması sırasında bulunan 'Yemiş Kapanı Hanı' nedeniyle durdurulan ve atıl kalan alanında, 6 yıl sonra yeniden başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Edirne Belediyesinin Plan Projesini hazırladığı ve Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile çevre düzenlemesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığını yaptığı çalışmalar sonrasında yıllardır bekleyen Pir Selimiye çevre düzenlemesinde ortaya çıkan güzelliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne’ye gelerek açılış yapacağı ifade ediliyor. Atıl durumda yıllarca bekleyen bu mezbeleliğin ortadan kaldırılarak Selimiye’nin güzellik ve ve ihtişamına büyük katkı sağlayan bu çalışma için Edirneli bir vatandaş olarak Bakanlık ve Belediye ayırımı yapmaksızın emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Siyasetin bir gereği kabul edilen “ben yaptım” iddialarının bu konuda yersiz olduğunu savunanlardanım.

Yapılan iş bu kadim şehir Edirne içinse kimin yaptığı önemli değil bana göre. Ama dediğim gibi siyaseten sahip çıkıp karşı tarafı yok saymak adet olmuş siyasette. Birinin az diğerinin çok katkı ve emeği vardır tabiî ki ama o mukayeseler yerine bu yapılanların keyfini yaşamak daha anlamlı olur diye düşünüyorum. Geçenlerde de uzun bir aradan sonra dışarıya çıkarak uğrak yerim olan Bahri Beye gittik eşimle. Otomobilimi kendim kullanarak hem de.İşte o zaman yapılan güzellikleri görme fırsatım oldu.Mükemmel olmuş ve hem Edirne’ye hem de Selimiye’ye yakışan bir çalışma yapılmış.Emeği geçenleri siyasetten uzak bir düşünce ile tebrik ediyorum.Ak Parti Milletvekili Dr.Fatma Aksal,Belediye Başkanı Recep Gürkan,Ak Parti İl Başkanı Belgin İba’yı Ecdadımızın hayır ve dua ile anılacak olan bu çalışmayı ortaya koyarak Selimiye ve Edirne’mize güzel bir Meydan kazandırdıkları için.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.