Manisa’nın  Sona  kazasında meydana gelen maden kazası sonrası  maden işleticileriler bazı yaptırımlar getirildi.

Bu madende çalışanlar için güvence sağlandı.

Gecikmeli de olsa bu yasalar sonunda maden sahipleri ,işçilerin sağlığı için  güvenlik önlemi alma zorunluluğu geldi . Bu iş güvenliği açısından yapılması gereken önlemlerdi.

Böylece maden ocaklarında çalışan işçiler daha güvenli bir ortamda ölüm korkusu hissetmeden görev yapma imkanı buldu.

Daha önceki yıllarda denetimsiz iş yapan madenciler de bu önlemler için fedakarlık yapma zorunda kaldı.

--------------

BÖLGEMİZDEKİ MADEN OCAKLARI NE DURUMDA

Edirne ve ilçelerinde de çok sayıda  linyit maden ocağı var .Buralardan  bölge insanlarımızın  yakacak ihtiyacı karşılanıyor.

Bölgemizdeki maden işleticileri de ocak içinde çalışanların can güvenliği için gereken önlemleri almış dorumda sıkı denetlendiğinden bu alanda  bir sorun yok.Bu yasaklar ihlal edildiğinde cezaların yüksek olması  yasa ihlalleri için caydırıcı oluyor.

------------

MERALAR YOK OLUYOR

Maden ocaklarının içi için alınan önlemler yeterli olmasına karşın galerilerin dışında kalan yerler, maden almak için kazılan topraklar .İş bitiminden sonra aynen bırakılıyor.Maden ocaklarını çevresi çukurlarla kaplı.Aslında kazılan toprak  yerine doldurularak eski haliyle teslim edilmesi yasal olarak zorunlu olmasına karşın maden sahipleri yasal boşluklardan yararlanıp,maden sahalarında kazılan çukurları doldurma gereğini duymuyor.Bugün Uzunköprü,Keşan  köylerindeki maden sahaları gezildiğinde madencilerin meralara yaptığı tahribatı görmek mümkün.Yüzlerce dönüm alan  maden alma nedeniyle kazılan çukurlarla dolu.

Bu  kazıdan ormanlık alanlar da etkileniyor.Ağaçlar kesilerek açılan maden alanları da eski duruma getirilip oralarda ekili ağaçların dikilmesi gerektiği halde. Toprak yığınlar  öyle  bırakılıyor.

----------

BİRKAÇ FİDAN İÇİN TÖREN YAPANLAR ORALARI DA DİKKATE ALMALI

Bölgemizde yeşil alanın çoğalması bu konuda yapılan hizmetleri takdirle karşılamak gerekir.Bölgemiz insanının sağlığı için ormanları ,yeşil alanların artması desteklenmeli.Yalnız birkaç fidan ekerek daha önceleri olduğu gibi plan programsız ekim yapılıp daha sonra  çoğu kuruyacak fidanlarla  bu görev yerine getirilmez.Maden alanlarında ormanlık alanlar,metalar yok oluyor.

Bu arada  var olan meraların ormanların tahrip edilmesini  de önlemek gerekir.

Yeni yeşil alan yaratmak zaman alıyor.Olanlara sahip çıkmazsak sonunda  bölgemiz çöle dönüşecek.insanlarımızda ağaç sevgisinin gelişmesi çok önemli.Onun yanında madenler nedeniyle yok olan ormanlık alan ve meraların da korunması ,yağmalanmasının önlenmesi gerekir.

Defalarca  gündeme  getirdim .Merak edenler maden sahalarına gidip yapılan mera yağmalarını gözleri ile görebilirler .Buna birilerinin dur demesi lazım.Edirne’yi sadece merkez olarak düşünmeyelim.İlçele3rin bu ve buna benzer sorunlarına da çare bulalım.

-------------------

FIKRA

FIRSATLAR ÜLKESİ AMERİKA

Amerika’dan memleketine yeni dönen Rus genci arkadaşlarına “fırsatlar Ülkesi Amerika”’yı derin bir hayranlık içinde ballandıra ballandıra anlatıyordu.

“Ah bir bilsen eşsiz bir memleket orası..Harika”

Arkadaşı merak edip soruyor:

“Nasıl yani”

Delikanlı anlatmaya devam ediyor:

“Gezmek mi istiyorsun,otomobil emrinde.Hem de en lüks cinsinden..özel şoför emrinde…beş para vermeden istediğin yare gidip  gezebildiğin kadar”

“Ya nasıl şey öyle yahu? Nasıl böyle imkan sağlanıyor?

“İnanın ki aynen öyle…En lüks lokantalara gidip bedava karnını doyuruyorsun,En güzel katlarda bedava otuyorsun..”

“Derin bir sessizlik içinde bunları dinleyen arkadaşlarının ağzı açık kalıyor”

“Vay canına be diyor demek sen Amerika’da böyle yaşadın ha”

“Yo ben değil canım kız kardeşim yaşadı”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.