ENEZ'DE FESTİVAL COŞKUSU

21-22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleşen 23'üncü Av ve Balık Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Enez Belediyesi tarafından düzenlenen 23'üncü Av ve Balık festivali vatandaşları coşturdu. Gün boyu devam eden etkinlikler ve akşamları düzenlenen konserler, vatandaşların güzel saatler geçirmesine neden oldu.

ENEZ'DE FESTİVAL COŞKUSU

21-22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleşen 23'üncü Av ve Balık Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Enez Belediyesi tarafından düzenlenen 23'üncü Av ve Balık festivali vatandaşları coşturdu. Gün boyu devam eden etkinlikler ve akşamları düzenlenen konserler, vatandaşların güzel saatler geçirmesine neden oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
24 Temmuz 2017 Pazartesi 09:35
ENEZ'DE FESTİVAL COŞKUSU

    FESTİVALDE 1. GÜN
    23'üncü Av ve Balık Festivali Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Festivalin açılış gününe, Edirne Valisi Günay Özdemir,  Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Mustafa Yel, Edirne Ak Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ve Edirne Ak Parti İl Başkan Yardımcıları, İl ve İlçelerin Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Meriç Belediye Başkanı Nihat Yörük, Karpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, çevre il ve ilçelerden misafirler katıldı.
    ''3 İLÇE BİRLEŞEREK DAHA ÇOK SES GETİREBİLİR''
    Sonrasında konuşma yapan Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı;''2014 yılında göreve geldiğimiz günden beri mali sebeplerden dolayı maalesef festival düzenleyemiyordu. Öncelikli olarak geçmiş dönemlerden kalan 56 milyon borcun ödenmesi ve yarım kalan birçok hizmetlere ivedi olarak devam edilmesi gerekiyordu. Çözülmesi gereken öncelikli sorunlar vardı. Ekonominin ve istihdamın arttırılması, Belediye Başkanlığı'nın araç filosunun yenilenmesi, alt yapı sorunlarının giderilmesi, kaldırım ve meydan düzenleme çalışmalarının yapılması gerekiyordu. Göreve geldikten sonra Belediye Başkanlığımız tarafından açılan Beton Santrali ve Beton Ürünleri Fabrikamız ve Kum Yıkama, Eleme, Ayrıştırma ve Taş Kırma Tesisimizin Belediye Başkanlığımızın mali durumu üzerinde önemli etkisi oldu. Başkanlığımızın toplam borcu 45 milyona düştü. Bu borcun ortalama 30 milyon liralık kısmı İller Bankasına. Yapılandırılan borçlar ödeniyor. Belediye Başkanlığımızın son 3 yılda gerçekleştirdiği atılımlar ile ilçe ekonomisinde ve istihdamda önemli ilerlemeler kaydedildi. Emlak fiyatları 3 kat arttı. Birkaç sene öncesine kadar 100-110 bin TL olan yazlık fiyatları 300 bin Liraya yükseldi. Bu ekonominin gelişmekte olduğunun en büyük göstergesidir. Enez geliştikçe, Enez'e olan talep arttı. Talebin artması, fiyatlarda aşırı bir artışa sebep oldu. Festivallerin artık bölgesel faaliyetlere dönüşmesi gerek. Bir ilçenin tek başına festival düzenlemesinden ziyade Enez, İpsala ve Keşan birleşerek bir festival düzenlese Mavibet daha çok ses getirebilir.Enez'e verdiği tüm desteklerden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Binali Yıldırım'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, Ak Parti Edirne milletvekili Rafet Sezen'e, Ak Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'ye ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

    Ardından Enez İlçe Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel konuşma yaptı. Son olarak konuşma yapan Edirne Valisi Günay Özdemir de Enez Av ve Balık Festivaline katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve vatandaşlara bir müjde verdi. Vali Özdemir, 2017 yılı bütçesinde yer alamayan Enez-Keşan karayolunun bütçeye alındığını ve çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını bildirdi.
    Konuşmaların ardından Festival Kervanı geçişi ve sergilerin açılışı gerçekleştirildi.
Sonrasında İstanbul Üniversitesi kampında misafirler için akşam yemeği verildi. Akşam yemeğinin ardından Enez Cumhuriyet Meydanı'nda SevtuğKasapbaşoğlu'nun sunumuyla Popstar Erkan ve Esra Sezer alanda bulunanları şarkılarıyla coşturdu. 
    2. GÜN;23'üncü Av ve Balık Festivali'nin 2. Günü, folklor gösterileri ve trap atış yarışmalarıyla başladı. Gençlik Parkı'nda gerçekleştirilen sünnet töreniyle festival devam etti. 4-10 yaş arası 6 çocuk Enez Belediye Başkanlığı tarafından sünnet ettirildi. Ardından Enez Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda çevre paneli düzenlendi. Misafirler, ilk akşam olduğu gibi akşam yemeğini İstanbul Üniversitesi Kampında yediler. Akşam yemeği sırasında paramator gösterileri büyük beğeni topladı. 
Ardından Enez Cumhuriyet Meydanı'nda Lalapaşa Belediyesi Halk Dansları Grubu ve Bulgaristan'ın Filibe şehrinden katılan folklor ekibi gösterilerini sergiledi. Son olarak, Sen sevda mısın? Şarkısıyla gönüllerde taht kuran şarkıcı Buray, Enez Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan vatandaşlara şarkılarıyla güzel anlar yaşattı. 
    3. GÜN;Festivalde son gün trap atışı yarışması finaliyle başladı. Ardından düzenlenen su sporları yarışmasıyla devam eden festival akşam yemeğinin İstanbul Üniversitesi Kampında yenmesiyle devam etti. Festival sırasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Festival ünlü şarkıcı Bengü'nün, Enez Cumhuriyet Meydanı'nda verdiği muhteşem konserle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.