Tüm Emekli-Sen faaliyete geçti

Bir süre önce devlet tarafından kapatılan Tüm Emekliler Sendikası'nın (Tüm Emekli-Sen) yeniden faaliyete geçmesine izin verildikten sonra, genel merkez tarafından atanan Edirne Şubesi'nde yönetim kurulu iş başına geçerek çalışmaya başladı.

Tüm Emekli-Sen faaliyete geçti

Bir süre önce devlet tarafından kapatılan Tüm Emekliler Sendikası'nın (Tüm Emekli-Sen) yeniden faaliyete geçmesine izin verildikten sonra, genel merkez tarafından atanan Edirne Şubesi'nde yönetim kurulu iş başına geçerek çalışmaya başladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Şubat 2018 Salı 11:34
Tüm Emekli-Sen faaliyete geçti

    Tüm Emekliler Sendikası Edirne Şubesi çalışmalarını sürdürebilmek amacıyla bir toplantı yaparak görevleri paylaştı. 
    Toplantıda Tüm  Emekliler Sendikası Edirne Şubesi  Başkanlığı'na emekli öğretmen Sait Dayıoğlu getirilirken, Mustafa Bakır sekreterliğe, Halil İbrahim Coşkun ise mali sekreterliğe seçildiler. Yönetim Kurulu'nda  Hamza Güven ile Remziye Tabakçı üye olarak görev  yapacaklar.
    Gazetemize bu konuda  bir açıklamada bulunan Tüm Emekliler  Sendikası  Edirne Şube Başkanı Sayın Sait Dayıoğlu, Mart ayında yapılacak olan genel  kurul  için gerekli  çalışmalara başladıklarını söyleyerek şöyle dedi:
“GENEL KURULLAR MART SONUNA KADAR TAMAMLANACAK”
    ''Tüm Emekliler Sendikası'nın illerdeki kurucu kurulları atamaları ile oluşturulduktan sonra, şimdi de Türkiye'deki tüm illerdeki  yönetimleri halen yapılmakta olan seçimlerle belirlenmeye başladı.
    Edirne Tüm Emekliler Sendikası Edirne Şubesi Kurucu  Başkanı Emekli Öğretmen Sait Dayıoğlu'ndan aldığımız bilgilere  göre, Edirne'deki seçimli genel kurulunun ilk toplantısı 18 Mart 2018, eğer bu toplantıda çoğunluk sağlanamazsa ikinci toplantı çoğunluğa bakılmaksızın ikinci toplantı 25 Mart 2018 günü yapılacak ve o  gün Edirne Tüm Emekliler  Sendikası'nın yeni yönetim kurulu belirlenmiş olacak.
Edirne Emekli-Sen Şube Yönetimine atanan arkadaşlar olarak aramızda görev dağılımı yaptık ve başkanlığa ben, Mustafa BAKIR Şube Sekreterliğine ,  Halil İbrahim COŞKUN  Mali sekreterliğe, Remziye TABAKÇI ve Hamza GÜVEN'DE üyeliğe seçildiler. 
Tüm Emekliler Sendikası Edirne Şubesi Kurucu  Başkanı Emekli Öğretmen Sait Dayıoğlu, “Ülke genelinde 12 milyon civarında Supertotobet emekli olduğunu düşünüyoruz. Edirne'de 500 civarında emekliye ulaşmış olmakla birlikte aidatını ödeyen 80 civarında fiili üyemiz bulunuyor. Emekli olmakla demokrasi mücadelesinden emekli  olunamayacağı şiarı ile, DİSK Emekli-Sen'de  mücadelemizi  sürdürüyoruz. Emeklilerin güncel ve özlük sorunlarının çözülmesi  için sendikal mücadeleye gereksinim olduğu bilinciyle hareket ediyoruz.  
Emeklilerin maaşlarına gelen zamla, emeklilere iktidarın bakışını da görmüş oluyoruz.  Ocak ayında 5,69 oranında zam alan emekliler, aldıkları maaşla geçinmeye çalışmaktadırlar. Baştan beri söylüyoruz; ''emekli maaş artışlarının enflasyona endekslenmesi, büyümeden pay verilmemesi  emekli maaşlarının erimesine yol açmaktadır.'' Halbuki yeni yıla girerken verdi oranları arttırıldı ve dolayısıyla iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Böylece emekli ile çalışana verilen maaş artışı ceplerine girmeden geri alındı. 
Emekli olan kişilerin büyük çoğunluğu sağlıkla ilgili olarak alınan katkı payları, muayene ücretleri ve  hayati  önem arz eden bazı ilaçların devlet (sigortalar) tarafından karşılanmaması nedeniyle emeklilerimiz çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır.
      Uzun zamandır her açıklamamızda söylüyoruz. Gelmiş geçmiş tüm iktidarların yıllardır uyguladıkları emek karşıtı ekonomik ve sosyal politikalar içinde, milyonlarca emeklinin de bulunduğu tüm emekçileri  sefalete sürüklemiş bulunuyor ve bu politika devam ediyor. Bu  sıkıntılar hükümetle sendikamızın  karşılıklı görüşmeleri ile ancak çözülebilir.'' Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.