Mayıs bahar aylarının belki de en güzelidir. Bu aya gül ayı da denilebilir. Mayısın süsüdür gül.  “Gül derler bana gül derler/ben yar için ağlarım/Niçin bana gül derler…”

Aklıma geliveren dizeler. Ama kimin olduğu aklıma gelmedi nedense.

Gül üzerine yazılan dizeleri toplasan kim bilir kaç  cilt olurdu. Hele divan şiirlerinde gül genellikle baş köşededir.  Ancak bu görkemli çiçeği bülbülsüz de komazlar.  “Bülbül aşıkmış güle/Gül naz eder bülbüle/Gel benim nazlı gülüm/Bitsin artık bu çile…” Yine aklıma birden gelen dizeler Kimin? Yine anımsayamadım. Bunun bestesi de yapılmıştı kaç yıl önce. Herkesin ağzındaydı.

Şarkı deyince son günlerde yitirdiğimiz Canısı geldi aklıma. Kaç aydır direndi ama tutunamadı yaşama. Güzel söyler, sevilir ve dinlenirdi. Çok genç kalktı göç eyledi. Tanrıdan rahmet diliyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.  Canısı geldi aklıma. Kaç aydır direndi ama tutunamadı yaşama. Güzel söyler, sevilir ve dinlenirdi. Çok genç kalktı göç eyledi. Tanrıdan rahmet diliyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yalan dünya işte. Her ölüm erkendir derler, bu iyice erken oldu. Işıklar içinde yatsın

Sanatçının, sanatçıların ölümü de bir başka oluyor doğrusu.

Ondan bir süre önce de  Türk Sanat Müziği ve Radyo Sanatçımızı yitirmiştik: Ali Osman  AKKUŞ. Ben severdim sesini ve söyleyişindeki inceliği. Çok güzel ve eğitimli bir sesi vardı. Hak ettiği yeri bulamadığı kanısındayım. Vefatını izleyebildiğim kadar Medya yansıtmadı. Ben buna da bayağı üzüldüm doğrusu. Sessiz sedasız gitmesi de beni ayrıca üzdü. Bereket şarkılarını radyolar veriyor da, dinleyebiliyoruz.

Ona da aynı dileklerle güle  güle AKKUŞ  diyorum.

Gelelim Mayıs’a: Artık sıcakların ve doğanın en güzel günleri bu ayda başlar. Türlü bitki çiçeğe daha sonra da meyveye durur. Toprağın rengi yeşilin tonlarına bürütür. Tarlalar hareketlenir, yağmurlar bereketlenir. Bir canlılık, bir  güzellik ayıdır. Açaray’da(nisan)güzel bir aydır. Bin bir renk.  Hele Lale ayı oluşu, “Lale Devri”ni anımsatması, güzelin güzeli sayılabilir. Yani lale ayıdır nisan. İkisinin bir araya gelmesi ne güzel olurdu hayalindeyim.

Ancak her mevsimin ve ayın özgü güzelliklerini de unutmuş değilim.

İşte şiirde o günler.

KUŞ SESLERİ

Avuçlarım serçelendi

Aşka ban ekmeğini

Bahar sarılmış belime

Yüreğim kuş sesleri

Ayağımın altında yeni bir kaydırak

Sonsuza bir yemyeşil

Doğa sorguluyor

Nerdesin nerdeler  nerdeyiz

Leylekler  tak tak eder

Kapılar çatır çatır

Güneşlenmiş perdeler

Pencereler havalı

Deniz mavi seslenir

Hadi artık soy beni

Ilıman bir meltemin

Hadisene yelinde

Artık tutmayın beni

Hangi ayın sultanı

Ne varsa doğada

Gitmeliyim görmeli ve yaşamalıyım

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.