Geride bıraktığımız haftada Meksika LaCiudad pistinde Redbull pilotları Verstappen ve ev sahibi diyebileceğimiz Perez adeta şov yaptı.

Antrenman turlarında ve sıralama turlarında iyi olsalar da en iyi değillerdi ancak iş yarışa gelince her ey değişti.

Sıralama turlarında Mercedes pilotları Bottas ve Hamilton’ın gerisinde kalan Redbull pilotları, Redbull’un diğer takımı Alpha Tauri pilotu Tsunoda’nın iyi niyetli bir hareketinin kurbanı oldular. Bottas’ın birinci, Hamilton’ın da ikinci sırayı aldığı turlarının ardından son şanslarını kullanan Perez’e yol vermek için pistin dışına çıkan Tsunoda’nın bu hareketi Perezi şaşırtınca Perez’de pist dışına çıktı. İki pilotun pist dışına çıktığını göre Verstappen sarı bayrakların çıkacağını düşünüp ayağını gazdan çekince o da ideal zamanını yakalayamayıp pole pozisyon şansını kaçırdı. Böylece sıralama turlarında ilk iki sıra Bottas ve Hamilton’da kalırken, Tsunoda’nın iyi niyetli hareketi sonucu şaşkınlık yaşayan Verstappen ve Perez ikinci çizgide kaldı. Alpha Tauri’nin yetenekli geç pilotu Gasly ile Ferrari pilotu Carlos Sainz Jr üçüncü çizgiyi aldı. daha sonradan öğrenildi ki Bottas’ın ilk sırayı alması tamamen Hamilton’a rüzgar koridoru oluşturmak için planlanan bir hareketmiş.

Yarış başlarken Mercedes pilotları birbirlerine hava koridoru oluşturmak içi plannaddkları hareketi yapmaya çalışırken Verstappen’in dışarıdan yaptığı muhteşem atak ve adeta efsane pilot Michael Schumacher’i gözlerimizin önüne getiren geç frenajı Redbull pilotuna birinci sırayı ilk virajda kazanırdı. Bunu engellemeye çalışan Hamilton başarılı olamazken Bottas’ın blokajı ve ardından da kontrolünü kaybedip spin atması  yarışın tüm dengelerini alt üst etti. Bottas geriye düşerken Hamilton iki Redbull pilotu arasında tek kaldı. Verstappen hızını yarış boyunca korurken Perez pit stop hamlesiyle Hamilton’ı geride bırakmayı denese de başarılı olamadı. Yarış sırasında Hamilton’ın telsizden ekibine “bize göre çok hızlılar”  yakınması da gözlerden kaçmadı. Yarış ev sahibi Perez’in üçüncü, Hamilton’ın ikinci, Verstappen’in de birinci sırayı aldığı podyumla sonuçlanırken 4. sırda genç yetenek Gasly, akasında da Ferrari’nin iki pilotu Leclerc ve Sainz yeraldı eski şampiyonlar Vettel, Raikonnen ve Alonso 7, 8 ve 9. sırayı alarak takımlarına puan kazandırdılar.

Bakalım bu hafta sonu SaoPaolo GP’de neler olacak.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.