Köylerimizde hayvancılığın gelişmesinde en önemli etken olan otlakıye alanları, meralar Orman İşletmelerince ve uygulamaya konulan kararla “Özel  Ağaçlandırma” kapsamına alınarak mera olmaktan çıkarılıyor.Buraları özel kişilere cevizlik alanı vedya başka amaç için  tahsis edilecek.

 Bunlara somut  bir örnek;Uzunköprü ilçesi yakınında bulunan Bülbül Koruluğu üzerinde tezgahlanıyor. Buranın Özel Ağaçlandırma statüsüne geçmesi için Edirne Orman İşletme Müdürlüğüne başvuru  yapılmış. Eğer bu kabul görürse İlçenin oksijen deposu olan bir piknik ve orman alanı özelleştirmeye feda edilecek.

-----------------

MESİRE YERİ DALLIK ALANI

Bugüne kadar Uzunköprü halkı ve çevre köylerinden gelen vatandaşlar ailecek Bülbül Koruluğu denilen dallık alanına gelir , o doğal ortamda baharın tadını çıkarıyor.

Bülbül Korusu panayır alanına dönüyor.Ağaçların altında toplanan ailelerin gençleri için buraları bir tanışma arkadaşlık kurma imkanı  oluyor.Müzik ekipleri bu etkinliğe ayrı bir renk katıyor.

Bölgenin bu piknik yeri Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ,belki daha eski tarihlerde de bölgenin  en kapsamlı piknik alanı özelliğini korudu.

Bu ilçenin köyünde  doğduğum için çocukluğumuzda motorlu ulaşım aracı yoktu. Dallığa gitmek için herkes at veya öküz arabalarını koşup ailecek oraya gelirdi.Burada komşu köy insanları birbiri ile görülür dostluklar daha da yaygınlaşırdı. Bu doğal güzelliğe o zamandan bu yana müdahale eden olmadı.

Her ne akılsa halka mal olan bu piknik yeri şimdi özelleştirme kapsamına alınmış.Daha sonra ne olacağı belirsiz .Diğer  özelleşen yerler gibi  buranın da farklı amaçlarla kullanılmayacağı ,yeşil aşlan olmaktan çıkmayacağını kim garanti edebilir.

--------------------

GAYTANCIOIĞLUNUN TEPKİSİNE SAHİP ÇIKILMALI

Edirne CHP  Milletvekili Okan Gaytancıoğlu kendisinin de bir tarım uzmanı olması nedeniyle bu konuyu gündeme taşıyor.

Bölge halkı da küçük menfaati  ve siyasi beklentilerini bir yana bırakıp piknik alanına sahip çıkmalı,bu yerin başka alanda kullanılmasına izin vermemeli.

Bölgenin en önemli piknik yeri olan Bülbül Koruluğu tüm ilçe ve çevre ilçelerin ortak doğal piknik yeridir.Gaytancıoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada ”İktidar her yeri özelleştiriyor.Şimdi de halkın sağlığı için çok önemli olan ormanlara, deniz kenarlarına meralara göz dikti, oralar özelleştirme kapsamına alınıyor.Bu  amaçla 4560 dönümlük mera ve orman  Uzunköprü ve köylerinin  kadim varlığıdır.Uzunköprü halkının bu ortak değerleri  hiçbir şirkete kiralanamaz.Buraları halkın huzur bulduğu rahat nefes alacağı yerler”

Gaytancıoğlu’nun tarım alanındaki mücadelesine sahip çıkılmalı.Bazıları, “ O muhalefet milletvekili kimse dikkate almaz “mantığı ile soruna siyasiler gözüyle yaklaşıyor.

Bu alanlar yok olursa bundan tüm bölge halkı zarar görecek.Tıpkı bundan  önce yapılan  özelleştirmelerde olduğu gibi faturası hepimize çıkacak.

Bu arada özelleştirmelerle hayvancılığın gelişmesine de ket vuruluyor.Meralarımız hayvancılığın  gelişmesi  için  en önemli alanlar. Meraların yok olmasıyla hayvancılık kapalı alanlara ahırlara hapsediliyor.Bunu da dikkate almak gerekir.

---------------------------

FIKRA

 BİR GARİP ADAM

Adamın biri geç saatlerde ahbabına gitmek için yola çıkıyor.

Arkadaşının evi sapa bir yerde. Oraya ulaşmak için birkaç yüz metre yürümesi gerekiyordu..Yolda bir ara baktı ki,az ilersinde kelli felli şişman birisi yürüyor.İşin tuhafı bu adam yürürken kendi kendine söyleniyor.

Sonra da kahkahalarla gülüyor.

Arada bir de elini boş ver anlamında sallıyor.

Ahbabına ziyarete giden adam öndeki şişman adamın gerisinden bir süre yürüdü.Sonunda dayanamadı adımlarını sıklaştırıp ona yetişti

“ Affedersiniz beyefendi ”dedi.

Adam da durdu:

“Merakımı bağışlayın.Size bir şey sormak istiyorum.”

-“Buyurun sorun”

-“Bir süredir peşinden gidiyorum.Kendi kendine bir şeyler mırıldanıyor,sonra da kahkahalarla gülüyorsunuz” dedi

Şişman adam gülümseyerek:

.”Yalnız başıma böyle uzun bir yola çıktığımda sıkılıyorum diye kendi kendime  fırka anlatıyorum”

-“Peki neden arada bir aldırma gibi elini sallıyorsun”

-“ Ha o mu ..? O da arada bir bildiğim fıkra gelince “ Boş ver onu biliyorum” da ondan elimi sallıyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.