Toplumun her kesiminin hürriyetlerinin kısıtlandığı,işyerlerinin kapalı  olduğu bu dönemde,işçiler adına sendikaların, meslek kuruluşları adına  üst yönetimlerinin oda ve borsaların üst yöneticilerine üyelerinin sıkıntılarını gidermede önemli görevler düşmektedir.

"TMO” Toprak Mahsulleri ofisine ürününü teslim eden üreticilerden ”TOBB” Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği için kesinti yapıldığını kaç   üreticimiz biliyor?

 Özellikle bu  dar zamanda özellikle çiftçilerimiz sorunlarına daha çok sahip çıkmak zorunda. Zira bu sıkıntılı dönemin sonrasında  kendilerini  çok zor günler bekliyor.

Meslek kuruluşlarımızın tuzu kuru olan Ankaralı yöneticileri  bu zorlukları bugün yaptıkları gibi  suya sabuna dokunmayacak  demeçlerle yetinemez,daha aktif olmaları,tabanlarını sesini duyurmaları gerekir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

GELECEĞİMİZ TARIMA BAĞLI

Ülkemizin  ve tüm dünyanın geleceği açısından en önemli sorunun tarım ürünlerinde yaşanacağını bu konu uzmanları söylüyor.

Bazılarının iddia ettiği gibi” yerli üretim yetmiyorsa ithal ederiz”  beklentileri de bugünün koşullarında artık geçerli değil.

Stratejik ürün kapsamına girecek olan tarım ürünlerinde hiçbir ülke geleceğini düşünerek  bu ürünlerden ihracat yapılmasına izin dermeyeceğini açıkladı.

Zira bu  ölümcül hastalığın ne zaman biteceği, tekrarının gelmeyeceği konusunda endişeler var.

Onun için her ülke tarım ürünlerinde  kendi üretimi  ile geçimini sağlayacak.

Onun için önümüzdeki dönemde başta tarım olmak üzere  her alanda yapılacak üretim istihdam sağlanması  büyük önem kazanacak. Tarımda bunu sağlamak için çiftçilere desteğin artması ve girdi fiyatlarının ucuzlatılması gerekiyor.

Bölgemizde bazı tarlaların girdi fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ekilmediğini görüyoruz . Bazılarında ise tarlasına  gübre atılmadığı için ürünün  gelişme göstermediğini  verimin az olacağını görüyoruz. Ülkemizde bir buçuk Trakya büyüklüğünde tarım arazisinde ekim yapılamıyor.

Bazı belediyeler tarım ürünleri için destek sağlıyor. Bu çok yararlı bir hizmet bu tür destekler yaygınlaşmalı.Eğere bu sağlanamaz tarıma yönelik politikada değişikliğe gidilmezse, bölgemiz de dahil olmak üzere tarım ürünleri konusunda büyük sıkıntılarla karşılaşabiliriz.Gün insanların özellikle politikacıların küçük siyasi hesaplarını bir yana bırakıp birlik ve beraberlik içinde olma günüdür.Allah esirgesin  bu tehlikenin acı faturası herkese çıkar.Bugün yaşadığımız sıkıntılar dayanılmaz boyuta ulaşır.Açların yanında karnı tok olanların da huzuru kalmaz.Şunu unutmayalım ki bu hastalık bazı kafaları ülke gerçeklerini kapsayacak bir anlayışın, meslek kuruluşlarinın ve işçileri sendikalar  ve kooperatiflerde örgütlenmelerine zemin hazırlayacaktır. Bunun ne kadar elzem olduğu her geçen zamanda anlaşılıyor daha da anlaşılacaktır.

--------------------------

FIKRA

ŞİMDİ YANDIN

Temel Almanya’ya gitmiş,orada trafik polisi olmuş.

Görevinin bitmes saati yaklaşmış.o saate kadar Temel hiç trafik cezası kesmemiş.Bu sırada bakmış karşıdanbir bisikletli geliyor.Adama”dur ”demiş.

Bisikletliye “sana trafik cezası kesiyorum” Demiş.

 Bisikletle adam:

“Ben papazım,bana ceza kesemezsin.Benim sağ omuzumdaadem,sol omzumda ise Havva var” demiş.

Bunu duyan Temel:

“bir bisiklete üç kişi bineyisşiniz  ha ! şimdi yandun” Demiş.

----------------

ÖZLÜ SÖZ

Bir yerde bütün hayvanlar bir arada aynı istikamette koşuyorsa  orada yangın var demektir.    

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.