Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mezitli Beleyesi modern, sorunları az olan bir güzel ilçe. Halk belediyenin hizmeterinden memnun. Belediye, üniversiteye hazırlık aşamasında kurs imkanı bulamayan öğrenciler için sağlamış. Ana cadde kenarında bulunan Fitnat Gürsoy Cafe Kütüphane'ye gelen öğrenciler hiç bir ücret ödemeden nezih ve sessiz bir ortamda üniversite sınavlarına hazırlanıyor. İki katlı olan tesiste ayrıca üniversite hazırlık kitapları ile küyüphane bulunuyor. İsteyenler gerek kapalı alanda gerekse bahçede isteyen istediği kitabı alıp okuyor. İşletmeci Onur Baysal, öğrencilere gerekli kolaylığı sağlıyor. Öğrencilerin dışında halk da bu imkanlardan yararlanıyor. Bahçesinde çayını kahvesini içerek çevredeki güzel manzarayı seyrediyor. Mezitli yeşili, çiçeği,gezi ve spor alanları geniş bir şehir. Akdeniz kıyısında geniş yürüyüş ve oturma yerleri var. Cafe işletmeci işini güler yüzle, severek yapan Baysal, bana Mezitlinin güzellikleri konumu yaptığı görev hakkında bilgi verdi. Geleceğimizin güvencesi gençlere hizmet etmekten mutluluk duyuyor. Kitap okuma alışkanlığı olan vatandaşlar da bu imkandan faydalanıyor

Mezitli, Yaz ayları çok sıcak olmasına karşın çok güzel bir şehir.

Sosyal Demokrat Belediye başkanı Neşet Tarhan'ın hizmetleri toplumca takdirle karşılanıyor. İşletmeci Onur Baysal, Serhat şehri Edirne'ye hiç gelmemiş,Edirne'nin güzelliklerini merak ediyor.

Ben kendisine şehrimizin hakkında bilgi verdim ve kentimize davet ettim, çok mutlu oldu. İmkan bulursa Edirne'ye gelmeyi düşündüğünü söyledi. Bu arada kendisine kütüphane için Edirne'yi tanıtan kitap ve broşürleri göndereceğime söz verdim. Bir sıra bahçede oturan 60 yaşlarında iki kişi ile de konuşmak istedim. Kendimi tanıtım. Baktım, onlardan bir cevap yok. O anda işletmeci Baysal, yanıma yaklaştı "Ağbey onlar Suriyeli yeni gelmiş olacaklar ki söylediğini anlamaz" diye beni uyardı. Burada tıpkı ilimde olduğu gibi kendimi çok rahat hissettim. İlçe insanları genelde sempatik ve çok cana yakın. Tatilimi Akdeniz sahilinde bu güzel şehirde geçirmenin mutluluğunu yaşadım. Ülkemin dört bir yanının bu kadar güzel olmasından çok mutlu oldum. Atala'rımız bize her yanı ayrı bir güzelliği olan, tüm dünyanın hayran kaldığı çok güzel bir ülke bırakmış. Onları şükran ve minnetle anmalıyız. Ruhları şad olsun.

Yollardaki portakalı andıran üzerler turunç denilen meyve yüklü ağaçlar tüm Akdeniz bölgesinde olduğu gibi buraya ayrı bir güzellik getiriyor. Sokakların çevresindeki renk renk çiçekler soğuk hava olmadığı için yemyeşil ağaç ve bahçeler buraya iklimin nimetleri olarak yansımış.

Özellikle narenciye sebze ve muz, ilçe içinde ve yakınındaki bahçelerde toplanıp pazarlanıyor. Yat limanı, Marinası, ülkenin en büyük ithalat ve ihracat limanı ile Mersin bu mevsimde gezilip görülmesi gereken bir ilimiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.