Ülkücü camiada düstur edinilen bir özdeyiş vardır; “Ey Türk Titre ve Kendine dön.”

Bu söz sanki bu günler için söylenmiş. Milliyetçi Hareket Partisi bu güne dek kapalı gözle destek verdiği Ak Parti İktidarına bir şekilde dur dedi.

Konuyu biliyorsunuz. Türk Danıştay’ı 2013 yılında okullarda okutulması kaldırılan öğrenci andını yeniden serbest bıraktı. Yani bundan sonra ki dönemde Andımız, okullarımızda gelenekselleştiği  şekilde okutulmaya devam edilecek.

Andımızın okullarımızda yeniden okutulmaya başlatılması, Milliyetçi Hareket Partisinin bütün teşkilatlarında sevinç ve gururla karşılandı.

Bu sevinç ve gururun en güzellerinden birisini Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın verdi.

Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatı ile Belediye hizmet binasına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri ile Türk Bayrağı ve Andımızın yazılı olduğu dev bir pankart asıldı.

Isparta Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın’ın konuya ilişkin açıklaması da Türk Milletinin ezici çoğunluğunun da duygularına tercüman olacak güzelliktedir.

Şöyle diyor Yusuf Ziya Günaydın, “Özünü, çocuklarımıza hatırlatan ve öğreten Andımız’ı Belediyemizin hizmet binasına astık. Andımız’ın kaldırılması üzücü bir konudur. Hatta bunun tartışılması, mahkemeye verilmesi, tekrar mahkemenin kazanılması bile millet olarak bize zuldür. Andımız’ın okullarımıza geri dönüşünün yolunu açan Yüksek Yargıya teşekkür ediyorum. Çok şükür ki; bundan sonra Andımız’a daha kuvvetli bir şekilde, gür bir sesle millet ve bu milletin çocukları sahip çıkacaktır.”

Milliyetçi Hareket Partisinin Andımız konusundaki bu görüşüne karşılık; Ak Parti üst yöneticileri ile yandaş basın  ve yandaş sendika ve Vakıflar, Danıştay kararını kınayan bildiriler yayınlamakta ve gösteriler düzenlemektedirler.

Ben umuyor ve diliyorum ki; millet çoğunluğunun benimsediği bu karara Ak Parti üst yönetimi de uysun ve bu konuda oluşan ayrışımlar yerini barış ve huzur ortamına bıraksın.

Milletimizin buna ihtiyacı var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.