Muhalefetteki millet ittifakının gövdesini oluşturan CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları ilk kez bir mitingde bir araya geldi.Mersin Büyükşehir Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde miting günü halkın büyük ilgisi sonucu meydana sığmaz hale geldi. Yoğun kalabalık nedeniyle miting meydanına giremeyenler uzaktan izlemek zorunda kaldı. Mersin'e ilk kez geldim. Böyle belediyeler için önemli bir hizmet olan metro temel atma törenini nedeniyle yapılan mitinge katılma fırsatım oldu. Meydanda gerçekten çok coşkulu kalabalık vardı. Mitinge katılanlar çevre il ve ilçelerden de kendi imkanlarıyla gelmiş, bana anlatılan bu. Meydanda taşıma sistemiyle oluşan bir katılım yok. Her iki parti yöneticileri etkinliğin düzenli olması için ortaklaşa çalışmış.

Otuz kilometreyi aşkın metronun devreye girmesiyle Mersin'de ulaşım çok rahatlayacak. Törende ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konuştu. Şehrin konumunu ve önemini anlattı. Metro konusunda bilgi verdi. Hava alanlarının açılışının geciktiğini kısa zamanda açılmasını istedi. Mersin doğa güzellikleri yerleşim alanındaki düzenin yanında sokakları temiz bir kent. Caddeleri geniş trafik sorunu yaşanmıyor. Burada da başta Suriyeliler olmak üzere farklı ülkelerden gelip yerleşenler var. Rus vatandaşlarının da burada ev alıp yerleştiği söyleniyor. Mitingde başka partiye oy verenler de varmış.Daha önceleri bu partilere oy vermeyen Yörüklerin muhalefet partilerine ilgisinin arttığı, MHP'den İYİ Partiye oy geçiş olduğu iddia ediliyor .

İlin ekonomik durumda rahatlığı her alanda görülüyor. Mersin, belki işsizlik oranı en düşük büyük illerden biri.

İş alanları çok. Mersin ili Akdeniz'de çok önemli bir liman ve sanayi bölgesi olması, bölgeye büyük oranda istihdam artışını sağlamış.

Belediyeler adeta halka sosyal hizmet yarışında. Şehrin batı Bölgesinde MHP 'nin kazandığı ilçelerin belediyeleri de Büyük Şehir ile uyum içinde çalışıyor. İlin eski bir yerleşim alanı olması nedeniyle sit alanı olan, kazı yapılacak çok yer var. Bunların yapılmasıyla tarihi eserler ortaya çıkacak. Böylece Mersinin çok önemli bir turizm kenti olacağı söyleniyor.

Mersin, şu anki durumuyla dahi turistlerin ilgi alanı olan bir kent. Özellikle Uzakdoğu'dan gelen turistleri sahildeki tarihi yöreleri ve diğer bölgelerdeki turistik yerleri gezdiğini gördüm. Antalya, Mersin yolunun açılması ve hava alanının yapılmasıyla Mersin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olabilir. Burada turizm için gerekli altyapı var. Yalnız bugüne kadar bu konu çok ihmal edilmiş. İki muhalefet liderinin burada ortak miting yapmasını da halk olumlu karşılıyor. Siyasi barışa katkı yapacağını söylüyor.

Mersin halkı siyasette çekişme yerine barış istiyor.

Farklı yörelerde gelen insanların burada dostça yaşaması da bunu gösteriyor.

Partililerce yapılan açıklamaya göre, iki partinin başka illerde de böyle ortak miting yapmaları muhalefet partilerine oy sağlayabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.