Her ne kadar Milli bayramların kutlamaları  farklı  yöntemlerle kısıtlanmış olsa da  ulusal bayramların kutlamaları halka bir başka heyecan veriyor.

Milli hislerini heyecanını her şeyin üzerinde tutan halkımız bu gün geldiğinde  ülkenin o zorluklarla geçen  kurtuluş günlerini hatırlayarak bizlere bu günlere ulaştıranlara minnet duyuyor.

Bu sevgi asırlardın  hür yaşamayı vazgeçilmez görev sayan Türk milleti için  vazgeçilmez bir tutku.

30 Ağustos Zafer Bayramı da bu milli  heyecanınızın doruk noktaya ulaştığı bayramlarımızın başında geliyor.

Bu Büyük Taarruzun zaferle noktalandığı günde halkın coşkusu  bir başka oluyor. Bayram  gününde düzenlenen törenlerle  ülkenin işgal altında bulunduğu günlerden bizi bu mutlu günlere getiren  fedakar  milli kahramanlarımız  bir kez daha hatırlanıyor.

Onun için  halkımız her şeyden vazgeçebilir fakat milli beraberliğinden ve bu ülkenin kurtuluşunu sağlayan İstiklal Savaşı önderlerimizden ,başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  canını vatanı uğruna harcayan insanların sevgisini kalbinde taşımaktan asla vazgeçmez.

En olumsuz koşullarda da bu sevginin ön plana çıkması halkımızın vatan sevgisinin  birlik beraberliğinin  hiçbir  güç  tarafından engel olamayacağını gösteriyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------

POŞET PARASI HALK İÇİN İŞKENCE

Bir süredir uygulamaya konular  alışverişlerde 25 kuruşluk  poşet ücreti  toplum için işkence haline geldi. Aslında çevre temizliğinden öte devlete katkı amacıyla yapılan bu uygulama ile poşet kullanımının önüne geçmek mümkün  olmuyor. Marketlerden  başkan tüm satış yerlerinde  naylon poşetler yene  kullanılıyor.

Çevremiz yine naylon poşetlerle kirlenmeye devam ediyor, bunun için farklı bir yöntem izlenmeli. Öyle sadece marketlerde 25 kuruşa poşet satışı yapılarak halkın naylon kullanmasının önüne geçilemez.

Bunun bilinmesine karşın halk için işkence haline gelen poşet uygulaması  vatandaşları  alışverişlerde zor durumda bırakıyor.

Cebindeki parasını alacağı ürünlerin fiyatına göre ayarlayan o anda da elinde bez poşeti bulunmayan vatandaşlar  yanında  poşet alacak parası bulunmadığı zaman alacaklarını dahi vazgeçmek zorunda kalıyor.

Bazen de aldığı ürünleri elinde taşıması gerekiyor.Poşet uygulaması amacına ulaşmamıştır. Devlet sadece buradan kazanacağı üç kuruş parayı hesap ediyorsa o da doğru değil

Zaten ürünlere uygulanan vergilerle bunun kat kat fazlasını alıyor.

Marketlerden alışveriş yapan vatandaşlar, devletin bu poşet uygulamasından vazgeçmesi gerektiğini  , zira bu sistemle poşet kullanılmasının önlenmesinin mümkün olamayacağı görüşündeler.

BU ÖNERİ UNUTULMAMALI

Geçtiğimiz yıl yapılan tüm demokratik kuruluş temsilcilerinin  katıldığı  bir toplantıda Edirne turizmi konusu gündeme getirilmiş  sorunlar masaya yatırılmıştı.

Bu toplantıda en dikkat çeken konu ise, Edirne’ye hafta sonları  gelmesi yoğunlaşan turistlerin  yanında  hafta arasında  da turistlerin gelmesini sağlamak için yapılması gerekenler olmuştu,

Toplantı sırasında Edirne’de yatılı olacak turistlerin kentin  ekonomisine katkılarının daha çok olacağı gündeme getirilip tartışılmıştı.

Bu arada,  turistleri hafta içi günlerde Edirne’ye çekebilmek için başta otel sahipleri olmak üzere  işyerlerinin  hafta için  günlerde turistlere fiyat indirimi yapmasının Edirne’ye hafta içinde gelecek turist sayısını artıracağı yönünde öneriler sunulmuştu.

Bu konuda daha sonraki günlerde otel sahibi eski ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren tarafından da gündeme getirilmişti. Bu öneriler günlerin rutin haberleri arasında kaynadı gitti.

Edirne yönetiminde söz sahibi olanların Edirne’ye hafta içinde turistlerin gelmesini sağlamak için  yeni yöntemler aramaları gerekir.Ne yazık ki bu alanda turizm konusunda yetkili çevrelerden yeterli çaba yok.

Sözden öteye gitmeyen vaatlerle Edirne turizminin gelişmesi mümkün değil.

Bu alanda turizmi gelişmiş illerden örnek almalıyız.

Özellikle hafta içinde turistlerin yatılı olarak Edirne’ye gelmesi konusunda çaba harcamalıyız.

Bu sağlandığı takdirde paraları değerli olan  komşu ülke vatandaşları özellikle emeklileri de haftanın birkaç gününü Edirne’de geçirebilir.Yurtiçindeki vatandaşlarımız için de  bu imkan sağlandığında Edirne güzelliklerini  daha iyi tanıtmış oluruz.

Günübirlik gelip giden turistlerle Edirne turizmini geliştirmemiz mümkün olmayacağı ortada. Bunun için de kentimizde turistlerin faydalanacağı  gezip eğleneceği altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. bu konu Edirne turizmi için hayati bir konudur.  

FIKRA

AMAN ALLAHIM

Orta halli bir memur,oğluna hazır bir elbise almak için  sahibi Yahudi olan bir dükkana gitmişti.  Tezgahtar hemen kendisini buyur etti.-“ Hoş geldiniz elleseler sizin için mi yoksa küçük bey için mi? Elimizde çok yüzel  kostümlerimiz var size uygun fiyatlarla verelim”

-“ Çocuk için şu elbisenin fiyatı kaça?”

-“ sizin için 500 liraya olur”-“ Omza fiyatı çok yüksek”-“ peki daha ucuzlarından verelim.Bu mala bakınız.. Bunu sizin için 400 lira olur bu son fiyat.”

-“ İstemem o da pahalı”

-“ Yahudi tüccar ile alıcı vatandaş çocuğun elbisesi için 375 liraya anılaşmaya vardılar. Baba oğluna elbiseyi giydirip birlikte dükkandan uzaklaştılar. Tam bu sarada bardaktan boşanırcasına yağmur başladı. Oğlunun yeni elbisesi yağmurda çekiverdi iyice kısaldı. Uzun pantolonu kısa pantolona dönüştü.Ceketinin kolları ise  dirseklere dayandı.

 Bunun üzerine baba ağlamaya başlayan oğlu ile birlikte elbiseyi aldığı  dükkana gitti. İkisinin hızla dükkana girdiğini gören dükkan sahibi feryadı bastı.

-“ Aman  ya Rabbim..oğlunuz  ne kadar çabuk büyümüş”

BORÇ MESELESİ

Mişon’un Salamon’a bin lira borcu vardı. Bu yüzden de geceleri uyku uyuyamıyordu.

 Bir gece borçlu olduğu Salamon’un kapısını çaldı.

“ Salamon” dedi.” Benim  sana bin lira borcum vardı ya…Onu ödemeyeceğim,,,”

Salamon:

“ “ Neden kuzum,?”

-“ Neden olacak? Bugüne kadar benim gözüme uyku girmedi. Bundan sonra da senin gözüne uyku girmesin “

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZLÜ SÖZ.

Uyuyan insanı uyandırabilirsiniz. Uyanmak istemeyen insanları uyandırmak mümkün değildir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.