Şahinler Holding’e bağlı Modavizyon firması Edirne’de en çok istihdam sağlayan, işyerinde  çalışanlarının büyük bölümü kadın olan fabrika gerçekten Edirne için bulunmaz bir nimet.

Her yıl olduğu gibi Şahinler Holding firması sahibi Kemal Şahin, Modavizyon’da  yine basın toplantısı yaparak Türk ekonomisinin konumunu bu arada kendi firmalarının çalışmalarını değerlendirdi. Modavizyon firmasının ihracatta  %30 artışı olduğunu söyledi.

Şahin,  konuşmasında Edirne’de istihdamın %30’unu Modavizyonun tarafından sağladığını, Fabrikada çalışanların aileleri ile birlikte 20 bin kişiye geçim sağlandığını söyledi.

      Gerçekten Modavizyon Edirne’deki fabrikalar içinde örnek alınması gereken bir kurum. Özellikle kadınlara iş imkânı yaratması ile işsizliği önlemede ön planda geliyor. Modavizyon yöneticileri ve çalışanlarıyla Edirne için çok önem taşıyor..

 Ülkede işsizliğin yoğun olduğu bir dönemde Modavizyonu’un bu yıl Edirne’de 500 kişiye daha iş imkânı sağlayacak.

 Gönül ister ki Şahin Holding gibi bir iki firmanın Edirne’de yatırım yapmasıyla ilimizde işsizlik sorunu diye bir şey kalmaz.

     Bunu sağlamada tüm kuruluşlarımıza ortak görev düşüyor. Bölge insanımız sanayi kuruluşlarındaki çalışmalarıyla örnek oluşturuyor. Modavizyon’daki işçiler bunun içen en güzel örnek.

   Trakya insanı görevini bilir ve onun icabını yerine getirir. İşyerlerinde huzur ve güvenin en üst düzeyde olduğu yer Edirne’dir.

     Bu güvenli ortamı ülkemizdeki girişimcilere çok iyi anlatmak zorundayız. Bunu sağladığımız takdirde bölgemize yatırımlar artacaktır.

    Bölgemizi tanıtma konusunda eksiklerimiz var

     Bölgemizde Organize Sanayi Bölgesini kuş uçmaz kervan geçmez yere yapmayıp kent merkezine yakın bir yere yapmış olsaydık, bugün Kırklareli gibi beş bine yakın kişiye iş imkânı sağlamış olurduk.

    Ne yazık ki bugün Organize Sanayi Bölgemiz atıl durumda, bağlantı yolları yapılmadı. Böyle yerlerde sanayi kuruluşlarını açmak bir anlamda köylüleri toprağından koparmak anlamına geliyor.

    Organize Sanayi bölgesi kente yakın bir yerde olsa çok daha gelişme imkânı olurdu.   

BELEDİYE OLARAK HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK

 Modavizyonda düzenlenen basın toplantısında söz alan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sanayicilerle iyi ilişkiler içinde olduğunu, onların şehrimize istihdam yaratmak için belediye olarak gereken imkânı sağlayacağını ifade etti.

      Toplantıda,  Edirnelilerin fahri hemşerisi olan Kemal Şahin’in bundan sonra da Edirne’de istihdam yaratacak yatırımları yapacağı izlenimi edindim.

      Şahin, benzeri bir sanayicinin Edirne’ye yapacağı yatırım bölgemizde işsizliği büyük oranda önleyecek. Bunu yaratmak ise mahalli yöneticilerimiz siyasilerimiz ile demokratik kitle örgütlerimize düşüyor.

 BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ,?

ÜLKEMİZDE KOOPERATİFÇİLİĞİN TARİHİ ÇOK ESKİ

Tarihimizde kooperatifçilik 1863 yılında Mithat Paşanın desteğiyle “ Memleket Sandıkları” adında kuruluşla başladı.

 Mithat Paşa’nın Tuna valiliği sırasında ve taım alanında başlayan  kooperatifçilik  yeni Mithat Paşa’nın kişisel gayretiyle  1867 yılında çıkarılan  Memleket Sandıkları tüzüğüyle bütün Osmanlı  ülkesine yayıldı.

       Osmanlı ülkesinde  köylünün  borcunun ağırlığından  dolayı  topraklarını kaybettiğini gören  Mithat Paşa yoksul köylüyü  bu durumdan  kurtarmak, ürünlerini en iyi biçimde pazarlamak , ucuz üretim araçları sağlamak ve bunun gibi amaçlarla kooperatifleri kurdurdu.

  Memleket Sandıkları Türkiye’de kooperatifçiliğin  çekirdeği sayılır. Yurdumuzda kooperatif terimi ilk kez 1913 yılında Aydın’da kurulan bir  kooperatif  olan ” Aydın İncir Mahsulleri  Anonim Şirketiyle”  başladı. Bu kuruluş gerçek bir kooperatif niteliğindeydi. 

FIKRA

HAVLAYAN KÖPEK ISIRMAZ

Temel arkadaşı Dursun’un evine misafirliğe gider.

 Bahçe kapısını açarken hırlayıp havlayan iri köpeği görünce korkarak geri çekilir.

    O sırada pencereden bakan Dursun seslenir:

“ Ula korkma öyle ..bilmez misin ? “ havlayan köpek ısırmaz “ diye bir atasözü vardır”

 Temel yine huzursuzdur:

“ Tamam” der “Anladım ama ya bu köpek o atasözünü bilmiyorsa”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.