Geride bıraktığımız hafta Formula 1’in en ikonik yarışı olan Monaco GP düzenlendi. Geçen sene pol pozisyonu almasına rağmen bir dizi şanssızlık sonucu yarışı bitiremeyen doğma büyüme Monacolu Leclerc, bu sene de şanssızdı. Sıralama turlarında pole pozisyonu alsa da, yarış sırasında takımın yaptığı strateji hatası Leclerc’e yarışa galibiyetine mâl oldu. Yarış sırasında küçük Schumacher’in kaza yaparak arabasını ikiye bölmesi izleyicileri korkuturken, MAgnussen’in güç ünitesi sebebiyle yarışı bırakması Haas sevenleri üzdü.

Sonuç olarak Monaco GP Sergio Perez’in galibiyeti, Sainz’ın ikinciliği ve Verstappen’in üçüncülüğüyle bitti. Yarışta en çok konuşulan konu Alonso’nun takım arkadaşı Ocon’un Hamilton’la temasının ardından Hamilton’ın suçu olmasına rağmen 5 saniye ceza almasıyla cezayı telafi edecek bi’ sonuç alabilmesi için yavaş gitmesi ve oldukça yavaş gitmesine rağmen hiç kimseye geçilmemesi oldu. Alonso’un hemen arkasındaki Hamilton’ın sinir krizleri geçirmesine sebep olan bu durum için Alonso’nun yarış sonrası “Benim sorunum değil, ayrıca hiç de zor değildi” demesi Hamilton taraftarlarına da sinir krizleri geçirtti. Son olarak kırmızıların pit strateji hatası yüzünden kaybettiği galibiyet sonucunda sinirden kıpkırmızı olan Monacolu pilot Leclerc’e “Monaco Kırmızısı” lakabı takıldığı da kulislerde konuşulan dedikodulardan oldu.

Gelelim dünyanın en çok Güven Özveri Tecrübe isteyen yarışına. Isle Of  Man TT (Man Adası Turist Kupası) yarışları pandemi nedeniyle geçen yıl yapılmamıştı. Bu yıl yarışlar yapılıyor ancak sıralama turları kötü bitti. 29 yaşındaki Galli pilot Mark Purslow, 4. sıralama seansında, en hızlı turu attıktan hemen sonra yaptığı kazada hayatını kaybetti. Kazanın ardından kırmızı bayraklar sallandı ve seans sona erdi. Yarışlar Cumartesi günü yapılacak. Umarım bir gün yeterli ekonomik duruma erişir, Man Adası Turist Kupası yarışlarını yerinden izleyip fotoğraf çekebilir ve izlenimlerimi sizlere buradan aktarabilirim.

Havalar çok güzel motosikletinizi sık ama dikkatli kullanarak Trakya’nın güzel doğasında görmediğiniz güzergahları keşfetmek için de çok uygun. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.