Hız dünyasının en uzun tarihe sahip yarışlarından biri olan efsanevi Formula 1 Monaco yarışı geride bıraktığımız haftasonu yapıldı.

Eskiye nazaran genişletilen yollara rağmen yarışta geçiş sayısının yok denecek kadar az olması eski yarışlara ve pilotlara olan özlemimizi yine hatırlattı.

Haftasonunun en şanssız iki ismi Leclerc ve Bottas oldu.

Geçiş imkanlarının oldukça az olduğu Monaco sokaklarında, doğma büyüme Monacolu olan Leclerc sıralama turlarında pole pozisyonu kazanarak büyük bir avantaj elde etti. favori isimlerden Hamilton’ın son turunu attığı sırada ve sıralama turlarının bitimine 15 saniye kala Leclerc’in yaptığı kaza kırmızı bayraklara, dolayısıyla o an pistte olanlar için dahi sıralama turlarının sona ermesine sebep oldu. Leclerc pole pozisyonu kazandı ancak yarış sabahı otomobilinin tamiri yetişmediğinden yarışa katılamadı. Bu sebeple doğup büyüdüğü şehirde muhtemel bir birinciliği de kaçırmış oldu.

Monaco GP başladığında 6. sırada olan Lewis Hamilton, gerek viraj kabiliyetlerindeki eksiklik gerekse Ferrari ve Redbull araçlarının Mercedes’e göre virajlardaki üstünlüğü sebebiyle 1. sıradaki Leclerc’in de yarışamamasına rağmen 2 sıra gerileyerek yarışı 7. sırada bitirdi. Bu görüntü, sezon başından beri her formula1 muhabbeti geçen ortamda söylediğim “Hamilton DRS olmadan zor geçer” sözünü kanıtlar nitelikteydi.

Yarış boyu geçişlerin oldukça seyrek yaşanacağını bilen Verstappen, ikinci sırada olmasına rağmen ilk virajda önü boş ve viraj içinde kalacak olan 3. sıradaki Bottas’ın avantajını engellemek istediğini kalkış sıralamasına yerleştiğinde aracını sağa dönük olarak park etmesiyle belli etti. nitekim hızlı bir çıkışla Bottas’ın önünü kapadı ve liderliği aldı.

İlerleyen turlarda Bottas pite girdiğinde hafta sonunun en talihsiz ikinci ismi oldu. Sağ ön lastiğindeki bijonun eriyerek yapışması, pit ekibinin lastiği sökememesine sebep oldu ve Finlandiyalı usta sürücü yarış dışı kaldı.

Efsanevi yarış sona erdiğinde Redbull en kazançlı takım oldu. Ferrari bir srücüsünü kaybetmiş olmasına rağmen podyumda yerini alarak en kazançlı ikinci takım olmayı genç sürücü, ralli efsanesi Carlos sainz’ın oğlu Carlos Sainz Jr. ile başardı.

Geride bıraktığımız hafta sonunda dinlenen MotoGP pilotları bu hafta sonu İtalya’da Mugello pistinde kozlarını paylaşacakken Formula1 pilotları dinlenecek. 6 Haziran Pazar günü ise Formula1 pilotları Bakü sokaklarında yarışırken MotoGP’de katalunya GP yarışı yapılacak.

Havalar oldukça güzel giderken motosikletinizle bol bol  vakit geçirin, tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.