Gerek Köylerde gerekse de Mahallelerde Muhtar olmak için yapılan başvurular son yıllarının rekoruna erişti bu seçimlerde.

Neden bu kadar talep var acaba sorusuna herkesin verdiği ilk cevap "tamamen duygusal" oluyor.Yani maddi olanakları çok iyi olması birinci tercih oluyor.

Tam bilmiyorum ama şu anda Sosyal güvenlik primlerinin ortalama 500 lira civarında olduğu varsayılırsa muhtarların da gelirleri primler dahilinde toplam 2 bin 200 - 2 bin 300 liraya yükseldiği görülüyor.

Birde bunlara Belediyelerin ödedikleri yardımı da eklediğiniz de bir Muhtarın maaşı 2500 lirayı buluyor.

Yani insanın iştahını kabartan bir gelir tabii ki.

29 yıl öğretmenlik yaptım Şube Müdürü kadrosundan emekli oldum benim aldığım Emekli maaşına yakın bir gelir.

Her mahallede Muhtarlık binası ve son sistem müştemilat ile döşenmiş makam odası cabası.

Eskisi gibi mühür parası var mı bilmiyorum ama o da varsa ballı kaymak bir gelir.

Manevi anlamda da tatmin edici bir görev.

Kaymakam,Vali,Bakan hatta Cumhurbaşkanı ile bile muhatap olup sohbet edebiliyorsun.

Daha ne olsun ki.

Onun için de başvurular olabildiğince fazla bu seçimlerde.

Sorumlukları ve zorlukları yok mu? Var elbette.

31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkanlıklarından başka mahalle muhtarları seçimleri de yapılacak. Türkiye’de muhtarların yetki ve görevleri, maaşları, resmi tatilleri ve konumları itibariyle muhtarlığa verilen önem bir hayli fazla. Muhtar olmak isteyen kişiler de 31 Mart seçimlerinde  mahallelerine muhtar olabilmeleri için kıyasıya yarışmaya hazırlanıyorlar.

Bayan Muhtar adaylarının varlığı da dikkat çekici.

Hatta sevindirici.

Ben her zaman bu konuda bayanların savunucusu oldum ve olmaya da devam edeceğim kısmet olursa.

Belediye Kanunu'nun 9. maddesine göre muhtar; mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve kanunlarla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlü olan kimseye deniyor.

İşte bu görevleri ve sorumlulukları göze alan ve hizmet aşkı ile başvuru yapan tüm Muhtar adaylarına başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.