14 Ekim 2018 tarihi Edirne’de unutulmaz günlerden birisi olarak not edilecektir.

14 Ekim günü, 6. Edirne Kitap Fuarı’nda Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in imza günü vardı.

Bilmiyorum, böylesine bir imza günü Türkiye’mizin başka bir ilinde de yaşandı mı?

Kipa AVM’de düzenlenen imza gününe rakamı abartmış olmayayım amma, en az 3 bin kişi geldi ve kitabını Yılmaz Özdil’e imzalatmak için tam 7 saat ayakta bekledi.

Yılmaz Özdil’in imza gününe her yaştan ve her sınıftan Edirne insanı koşup gelmişti.

Büyüklerini görmezden gelsek bile, çocukların heyecanını görüp de duygulanmamak elde değildi.

Elinde Yılmaz Özdil’in “M. Kemal” adını verdiği kitabını imzalatmak için saatlerce sıra bekleyen ve kitabını imzalattıktan sonra ve de Yılmaz Özdil’le anı fotoğrafı çektirdikten sonra, çocukların attığı sevinç nidalarını görmenizi isterdim.

Orta yaşlı insanların oluşturduğu uzun imza kuyruğunda; en çok Edirne’nin aydınlık yüzlü kadınları vardı.

İmza sırasının saatler sonra kendinse geleceğini bilen Edirne’mizin Atatürk sevdalısı insanları, boş durmaktansa aldıkları kitabı açıp okuyorlardı.

Kitabı okumuş olanlarla konuştum; “Başladıktan sonra elimden bırakamadım. İki günde bitirdim. Bu süreçte Atatürk’ü yanımda, evimde ve ruhumda hissettim.” diyenler, oldu.

Sözü bağlıyorum: Yılmaz Özdil’in “M. Kemal” isimli eserine gösterilen ilgi; Aslında büyük Atatürk’ün kişiliğine ve onun ölümsüz eylem ve söylemlerine duyulan saygı ve sevginin çok açık bir ifadesidir.

Sn. Yılmaz Özdil’i çok büyük emek vererek yazdığı bu kitap için içtenlikle kutluyoruz.

Türk İnsanını ve de özellikle Edirne Halkımızı da bu eserin satırlarında Atatürk’ü yaşamak için gösterdiği ilgi nedeniyle, ayrıca kutlamak istiyoruz.

14 Ekim Pazar günkü imza uygulaması sonrasında Yazar Özdil’e Edirne’de gördüğü ilgi konusunda görüşünü sordum. Verdiği yanıt iki kelimeden ibaretti; “MUHTEŞEM EDİRNE.”

Ben de bir Edirneli olarak; Halkımın Atatürk adına gösterdiği bu ilgi ve sevgiye en derin saygılarımla teşekkür ediyorum.

Gerçekten muhteşemsin Edirne.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.