Edirne'de coşku heyecan ve güzelliklerin yaşanmasına devam ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde takdir toplayan güzellikler ile kutlanan Bando ve Ciğer Festivalinin ardından her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri, tarihi Sarayiçi alanında yakılan dev ateş ile büyük bir coşku yaşayan katılımcıların oyunları ile başladı.

Yağmurun zaman zaman hızını arttırarak devam ettiği etkinliğe katılan binlerce yerli yabancı konuklar müzik eşliğinde doyasıya eğlenerek 1400 yıllık geleneği yaşatmaya çalıştılar.

Daha iki önceden Otellerin ve Lokantaların dolduğu şehrimizde yüz bine yaklaşan bir sayıda konuğun gelişi ekonomik anlamda da şehrimiz esnafının rahat bir nefes almasını sağladı.

Ev sahibi Edirne Belediyesi ve Başkan Gürkan’ın yanı sıra Vali Ekrem Canalp’ın da Organizasyonun bizzat içinde yer alarak katkı vermesi etkinliğin geçmiş yıllardan daha anlamlı kutlanmasına vesile oldu. Eşi ile birlikte Başkan Gürkan ve Eşini yalnız bırakmayan Vali Canalp bu güne kadar Edirne halkından aldığı olumlu ifadeler dolu takdirleri bu etkinlikte de aldı.

Başkan Gürkan her yıl artan güzellikte gerçekleşen Kakava ve Hıdrellez şenliklerindeki etkinlikleri hayata geçirerek bu konudaki ustalığını ve idareciliğini göstermiş oldu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanının yan tarafında hazırlanan dev ateş etrafında toplanan binlerce vatandaş, dokuz sekizlik roman ezgileriyle gönüllerince doyasıya eğlendi.

Yağan yağmura aldırmadan oyunun ritmine kapılıp coşku ile dans eden vatandaşlara her yıl olduğu gibi bu yılda etli pilav ayran ikramı yapıldı.

Bu yıl bir ilkte yaşandı ve Başkan Gürkan programa ramazanın ilk Sahurunu Sarayiçinde yaşamak için halkı davet etti ve yağmur nedeniyle katılımcılara tribünlerde sahur sofrası kurdu.Mükemmel bir düşünce ve uygulama bana göre de.

Bu organizasyonun bana göre olumsuz durum nedeniyle tenkit alan ve eleştiriler yöneltilen yanı Köprüden dışarıya çıkarken yaşanan izdiham nedeniyle feryat eden ve Belediyeyi, Emniyeti hatta Valiliği göreve davet eden vatandaşların feryatlarıydı.

Haksızlarmıydı?

Bana göre hayır.

Yılardır bu olumsuzluk yaşanır ve tedbir alınması istenir ama öylede kalır.

Bu yıl daha da kötü bir durum oldu.

Çünkü kazı çalışmaları nedeniyle Fatih Köprüsü Trafiğe hatta yayalara kapatılınca giriş çıkışlar sadece Kanuni Köprüsünden yapıldı ve bilhassa program sonunda Kanuni köprüsünde iğne atsan yere düşmeyecek cinsten kalabalık yaşandı ve insanların bazıları nefes darlığı nedeniyle ölüm tehlikesi yaşadıklarını dahi ifade ettiler.

Geçen yılda yazmıştım çare olur düşüncesiyle ama bir kez daha hatırlatayım bu yılda.

Hiç değilse böyle günlerde askeriyeden yardım istenerek geçici bir seyyar köprü yapılsa olmaz mı?

Alt tarafı iki saatte yapılacak bir işlem.

Bana göre gelecek yıllar için düşünülmesi gerekenler listesine eklenmesi gereken bir durum.

Daha önceki yazılarımın birinde “Edirne de güzel günler yaşanıyor ve yaşanacak” başlığını kullanmış ve yalpan güzelliklerin Edirne’mize ve Başkanımız Recep Gürkan’a puanlar kazandırdığını ve artarak devam etmesi gerektiğini belirtmiştim.

Ayni dileklerimle Edirne Belediyesi personelini ve Başkan Gürkanı tebrik ederek Edirnelilerin hatta Türkiye’nin bu yılda mükemmel bir 658.Kırkpınarı yaşamak istediklerini hatırlatıyorum..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.