Abdurrahman Mahallesi Nasır Sokakta her yağmur yağdığında  çevre sokakları su altında kalıyor. Yağmur suyu için yeterli olmayan su tahliye sistemi nedeniyle  yağmur suları sokağa taşıyor.

Böylece yağmur  yağdığında  bütün yollar uzun süre sularla kaplanıyor. Mahalle halkının talebi” Biz ne zaman yollarımızdaki su taşkınlarından kurtulacağız” Yetkililere duyurulur.

BUĞDAY FİYATLARI

 Bu yıl buğday fiyatları hasat öncesi açıklandı. Alım fiyatlarına %28 dolayında zam yapıldı.bazıları bunu müjde gibi sundu.

Peki öyle mi?

 Son  birkaç yıl buğday fiyatları yerinde saydı.

Bunun sonucu  çiftçiler tarlasına buğday ekme yerine o üründen   zarar ettiği için başka ürünler ekmeye başladı.

Buğday ekili alanların %30 azaldığı söyleniyor.

 Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacının  ifade ettiği gibi girdi fiyatlarının  yüzde yüz arttığı bir dönemde ürün  alın fiyatına bunun dörtte biri oranında zam yapılması  nasıl üreticileri mutlu etsin.

Üstelik  alımlarda  bu fiyatın önüne türlü engeller getirilip fiyatların daha aşağı inmesi gündemde olmayacak mı? Toprak Mahsulleri Ofisi zamanında ürün alacak mı?

Çiftçiler daha öncesi yıllarda hasat zamanı  ürününü açıklanan fiyatın altında   satmak zorunda kaldı.

Öyle anlaşılıyor ki,  bu yıl da daha önceki yıllarda olduğu gibi  çiftçilerin emekleri heba olacak. Açıklanan fiyatta görünen o.

SİYASİLER HAZIRLIKLI OLMALI

Mahalli seçimlerle ilgili olarak basında yer alan haberleri şöyle bir gözden geçirildiğinde net olarak  görülecektir.

Kimler seçimler konusunda ne tahminde bulunmuş ve sonuç ne olmuş.

Ben seçimlerin bu sonuca yakın geçeceğini defalarca yazdım.

Başta parti yöneticileri olmak üzere onlara koşulsuz destek verenlerin  söylediğinin hiç biri  doğru çıkmadı.

Halkın içinde bulunmadan, toplumun nabzını  tutmadan   masa başında tahminler yapılarak  sonuçları kestirmek mümkün olmuyor.

Bu durum siyasi parti yöneticilerimiz için de geçerli, onlarda bu konuda sınıfta kaldılar.

Şu anda seçim bitti dört yıl seçim yok diye kimse rehavete kapılmasın.

Çok değil iki yıl sonunda yeniden seçim gündeme gelirse  kimse şaşırmasın. Politikada bu kaygan ortam, belirsizlik, iktidarın mahalli seçimlerde istediğini alamaması  MHP Genel Başkanı Bahçelinin devreye girmesiyle  bir süre sonra erken  seçim gündeme gelebilir.

Onun için siyasi parti yöneticileri kulağının üzerine yatıp rehavete kapılmamalı.

Her an seçim yapılacak gibi hazırlanmalı.

Bu hazırlıklar bölgemizde olduğu  gibi değil, bu konuda örnek alınması gereken illerde olduğu gibi,  o  başarıyı yakalayacak kadrolarla yapılmalı.

Öyle sanıyorum ki,  başta CHP olmak üzere diğer partiler de  önümüzdeki günlerde  yönetimlerinde  takviye yapacaklardır.

AKP Parti de  oyumuzu yükselttik diye öğünmemeli. Aslında ortada  başarı diye bir durum yok .

Edirne gibi illerin kenar mahallelerinde seçimin nasıl kazanıldığını biliyoruz. Bunlar kalıcı oylar değildir. Esas olan topluma parti politikasını benimsetmek olmalıdır.

Aslında bu seçimde iktidar partisi yanlış bir taktikle , parti içindeki sorunlar sonucu kazanabileceği bir seçimi kaybetmiştir.

Bunu ben değil partilileri ifade ediyor.

CHP de seçim sonuçları konusunda kendi özeleştirisini yapmak zorundadır.” Her şey bitti önümüze bakalım” mantığı ile yaklaşılırsa bundan sonraki seçimlerde başarısızlık kaçınılmaz olur.

Son yıllarda yapılan seçimlerdeki  başarısızlık  bunun göstergesidir.

MHP ile İYİ Parti arasında mücadele bundan sonra daha belirgin hale gelecektir.Bunun emarelerini önümüzdeki günlerde daha net olarak göreceğiz.

--------------------------------------------------------------------------------------------------   

 LÜTFEN, BİRAZ İNSAF

Bahar ayındayız. Kışın o kasvetli, sıkıcı günlerinden kurtulduk. Doğanın güzel yüzünü gösterdiği bahar aylarına ulaştık. Çevremize  bir göz attığımızda  park ve bahçelerde açan rengarenk çiçekler, çiçek açan ağaçlar  masmavi gökyüzünde turlayan kuşlar  hep ihsanlarımızın mutluluğu için. Doğa insanlar gibi nankör değil. Ne kadar kötülük yapılsa tahrip edilse de bahar ayları geldiğinde  gül yüzünü gösteriyor. Yararlanmasını bilen insanlara mutluluk saçıyor.

Doğanın bu denli güzelliğine karşın  bakıyoruz insanlarımız özellikle siyasilerimiz bu güzellikleri yok etmek insanlara kara tablo çizmede yarışıyorlar.

Her gün siyasilerimizin birbirini karalayan ağdalı sözlerinden bıktık usandık.

Bu güzel bahar gününde sabahları uykudan kalkıp  çevrenizdeki bahar güzelliklerini seyrederken  televizyonunuzu açtığınızda , veya gazetelere göz attığınızda  yine siyasilerin birbiriyle dalaşmalarını görüyorsunuz. 

Çocuklar oyun alanlarında birbiri ile  dostça oynuyor.Okullarda öğrenciler ortaklaşa eğleniyor. Düğünlerde derneklerde  halkın dostluğu,kardeşliği  devam ediyor. Oralarda kavganın eseri yok.

İş siyasilere   her gün birbirini suçlayan, toplumu kamplaştıracak söylemlerle karşılaşıyorsunuz. Toplumun elit tabakası örnek alınması gereken kişiler böyle yaparsa halkın bu söylemlerden etkilenmemesi mümkün müdür.

Bu yaklaşımları asırlardır kavgasız bir arada yaşamaya gelenek haline getiren toplumumuzda huzursuzluk yaratır durama geldi.

Bu siyasilerin taraftarları” liderlerimiz böyle yapıyor  doğrusu budur” diyerek birbirine hasım duruma geliyorlar.

Bir toplumun genlerini bozacak duruma gelen bu kavga ortamı kimseye yarar getirmez. Toplumu böler, hasım hale getirir. Daha önceki yıllarda bunun acısını çektik. Çocuklarını iyi anılar bırakmak isteyenler bu yola engel olmalı. yoksa torunlarımız  bizleri lanetle anabilirler, onlara kötü örnek oluruz.

Baharın bu güzel günlerin hürmetine siyasilerimizi sağ duyuya davet etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Allah onları ıslah etsin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.