Ödemeli kolilerdi rüzgarın getirdiği
Şimdi sorgulamakta kışken yazı(mı)
Al getir dediler kırmızıdan al taşı
Güvertesi rüzgârlı mor bir gemiyle

Sıcaklığımda uyuturken a(yazımı)
Alnımdan pul pul ter döktü naz

Oda mı, moda mıydı şu İstanbul bavulu
Karanlığın kirli ışığını parlatırken savunma!
Giysilerini bırakma sıcağın kalsın gam/zede
Aşkın kuşları ötsün sevginin ne/fesinde

Bir bulut üstümüzden  gidesi değil

Şairi belirsiz dizelerdi en güzel işimiz

N.T

Yoğun yağmurlarlayız birkaç gündür.. Gökyüzü kapkara. Yeryüzünde sular  öbeköbek.Seller. yokuş aşağı doğru denizle buluşmaya.

İnsanın iç dünyasını da karartan  günler.

Oysa şubat başları bayağı ılıman başlamıştı. Bir yazımda bu günler e bakarak  “Şubat Baharı” sözünükullanmıştım .Kısa süren bu aldatıcı bahar geçip gitmişti çabucak.

Böylece yerel seçimlere doğru giderek günler azalmakta. İttifaklar çalışmalarını sürdürmekte. bu aldatıcı bahar geçip gitmişti çabucak.

Böylece yerel seçimlere doğru giderek günler azalmakta. İttifaklar çalışmalarını sürdürmekte. bu aldatıcı bahar geçip gitmişti çabucak.

Böylece yerel seçimlere doğru giderek günler azalmakta. İttifaklar çalışmalarını sürdürmekte. Yeniden seçilmeyen kırgınlar da giderek çoğaltmakta.

Eee, siyaset böyle işte. Kimsenin yeri garanti değil. Nice parlamenter, başbakanlar, cumhur başkanları geldi geçti.Bu hep sürecek. Bu biraz da demokrasinin gereği   galiba.

Her şeye rağmen bütünlüğü bozmamak , oyların bölünmesine neden olmamak önemli. Soğuk kanlı olmakta yarar var diyorum.  Duygularla değil, ülkenin çıkarları açısından yaklaşmak daha akılcı ve gerçekçi sanıyorum.

Hiç olmazsa bu sistemi  (demokrasiyi) yüzümüze gözümüze bulaştırmayalım. Ülke çıkarları açısından bunun gerekli olduğunu söylemeye gerek yok. Bir kez daha yineliyorum; bu sistemde kimsenin yeri garanti değil. Oy verecek olan seçmenler beğenir, beğenmez; o da ayrı bir konu. Yeter ki seçimlere leke düşünülmesin. Siyasi dedikodular, yakıştırmalar, hiç hoş değil. Partiler birbirlerine laf yetiştiriyor. Ama doğru, ama yanlış dalışlar   örrnek olma bakımından gönül kırıcı.
Hangi parti olursa olsun ülkenin çıkarları açısından bakmak vatandaş ve parlamenter olarak  baş görevlerimizden biri olmalı.

Çünkü, başka Türkiye yok, olmayacak da…

O güne kadar umarım bahar iyice gelecektir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.