31 Mart 2019 Tarihinde yapılan seçimler öncesinde başlayıp iki yıl boyunca aralıklı olarak devam eden Nedret Akbulut--Özlem Becan atışmaları yeniden alevlendi.

Ak Parti Teşkilatında muhalefet yapma,rakip parti yöneticilerini ve seçilmişlerinin en sıkı takip edip eleştiren siyasetçi olarak bilinen Nedret Akbulut ile Uzunköprü İlçesinin CHP li Belediye Başkanı Özlem Becan arasındaki polemiği geçtiğimiz günlerde onarımı başlayacağı için kapanan Köprü ile ilgili söylemler yine atışmaların başlamasına neden oldu.

Köprünün kapanması nedeniyle yapılan tören sonrasında bir açıklama yapan Başkan Özlem Becan şunları söylemişti;

"ÖZLEM BECAN....

Restorasyon sürecinin takipçisi olacağım.

Sultan II. Murat tarafından Mimar Muslihiddin’e yaptırılan, yapımı 17 yıl süren ve dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzunköprü’nün restorasyon çalışmaları bugün başladı. Köprümüz neredeyse 600 yıldır şehrimize ulaşım sağlamaktaydı.

Atalarımızın bize mirası olan, taşlarının üzerine oyulmuş aslan, fil ve kuş figürleri ile dikkat çeken bu muhteşem eserin korunması ve yaşatılması asli önceliklerimiz arasındadır.

Restorasyon sürecinin takipçisi olacağım."

Bu açıklamanın ardından Ak Parti Uzunköprü İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut şu açıklamayı yapmıştı;

"NEDRET AKBULUT....

BİZ PROJE YAPIP HAYATA GEÇİRİYORUZ SİZ DE TAKİPTE KALIN.....

Sayın başkan takipçisi olacağım demiş ama,

AK Parti Hükümetinin ve Ak Partili Belediyelerin projelerini takip etmek muhakkakki Belediye Başkanının ufkunu geliştirecek, ilçemize katkı sunması noktasında faydalı olacak, vizyonun genişlemesini sağlayacaktır.

Ama gelin görün ki, Ak Parti projelerinin hizmet büyüsüne kendini kaptırıp sadece seyir ederek gün geçrimekte bir belediye başkanına yeterli olmaz olamaz.

Demem o ki sayın Başkana tavsiyem öncelikle kendi sorumluluklarının farkına varıp günbegün ilçemizin sokaklarını, parklarını, ana caddelerini esir alan çöplerin takibini yapması yönündedir.

Çöp toplamak, şehrin temizliğini yapabilmek gibi basit belediyecilik hizmetlerini hele bir düzene koysun, sonrasında Ak Parti olarak bizim daha nice hayranlıkla takip edeceği projeleri hayata geçirişimizin takibini yapar.

Hani sizde şu memlekette birkaç proje yapabilseniz de biz de takipçisi olacağız diyebilseydik ama nerede o günler.Yıllardır hiç olmadı ki beklenti içinde olalım...İnsan için en büyük kayıp zamandır denir.Çok doğru bir söz..."

Aslında bu ikili arasındaki siyasi atışmalar yeni değildi ve ben köşemde bunları kaleme alıp siz değerli okurlarıma "Kim haklı kim haksız" diye sorup yorum yapmanızı istemiştim.

Bu atışmalardan bir kaçını hatırlayalım isterseniz.

ÖZLEM BECAN....

“Uzunköprü’ye yapılacak pazar yerine “haberim yoktu” diye şerh koyanlar, Havsa Hayvan Pazarındaki hayvanların refahını Uzunköprü insanına çok görmüştür.Siz Uzunköprü’nün geleceğine şerh koydunuz. Haberi yokmuş. Uzunköprü’ye hizmet gelmesinin önündeki en büyük engel benim diyemiyor, şerh koydum diyor. Söz verdiğimiz gibi Uzunköprü’ye kazandırmak istediğimiz pazar yeri projesini hazırladık kaynak sağlamak için başvuruda bulunduk. Fakat Havsa Hayvan Pazar’ı için onay veren ama Uzunköprü Pazaryeri için “haberim yoktu” diye şerh koyanlar; Uzunköprü’ye pazar yeri yapılmasını istemeyenler, Havsa pazarındaki hayvanların refahını, Uzunköprü insanına çok görenler ile seçim meydanlarında Uzunköprü köy oldu diyenler ve pazar yerinde boy boy fotoğraf çektirip Uzunköprü bunu hak etmiyor diye tiyatro oynayanlar aynı kişiler. Restorasyonuna başladığımız tarihi Çeşmelerin önünde yarım saat sonra video çekenlerin pazar yeri projesinden haberi yokmuş!"

NEDRET AKBULUT....

“Belediye başkanımız bizi hizmeti durdurmakla suçlamış ve eleştirmiş. Bizleri bu konuda hizmet durdurmakla eleştirenler önce kendilerine baksın. İlçemizde Organize Sanayi Bölgesine karşı çıkanlar kendileri değil mi? Eğer önemli olan hizmet etmekse Keşan ilçesinde yapılacak 7,5 km asfalt yol için istemeyiz deyip el kaldıranlar kendi belediye meclis üyeleri değil mi? Mesele birlik ve beraberlik içinde hizmet etmekse burada birlik ve beraberlik adına CHP’liler hiçbir şey ortaya koymamıştır. Sonuçta Uzunköprü halkının bu şartlar altında alış veriş yapması içimizi sızlatıyor. Bazen greyder tepesinde poz veriyor diye eleştirenler oluyor. Bu eleştirileri ciddiye dahi almıyorum.”

ÖZLEM BECAN....

Uzunköprü Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Uzunköprü İl Genel Meclis Üyesi Nedret Akbulut’a tepki gösterdi. Becan, “Hocadan masallar. Çakmak barajı, hani her seçim bitti bitecek denilen. Bir de hastane vardı hani söz verilen, o ne oldu? Önce bunları açıklayacaksınız 2 aydan fazla bir süre önce stadyumumuzun Uzunköprü Kaymakamlığına devri konusunda Sayın Kaymakamımız ile mutabakat sağlayıp, belediyemizin devrin yapılması konusundaki talep yazısı 21.11.2019 tarihinde Edirne Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Yıllardır kazma ve kürek en sevdiği aksesuarı olmuş hocanın, zaten devri gerçekleşmesi konusunda mutabık kalıp, devri talep edilen stadyumun çimlerinde verdiği beyanat "yapamıyorlar, biz yapalım" algısını yaratmak ve 10 yıldır hizmet veren personeli ve elinden gelen tüm imkan ile şehir stadyumumuzun bakımını yapan belediyemizin tüm yaptıklarını karalamak adına yaptığı bir ön çalışmasıdır”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.