Yarın 19 Mayıs.
Yarın Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayacağız.
Yazıya klasik bir cümle ile girmek istiyorum; Nerede o eski 19 Mayıs’lar?...
Gerçekten de bizim gençliğimizde; yani bundan 40-50 yıl öncelerinde ne muhteşem 19 Mayıs’lar kutlanırdı. Orta dereceli okullarımızda aylar öncesinden başlayan yürüyüş ve gösteri hazırlıkları, 18 Mayıs’a kadar sürer ve 19 Mayıs’ta da şaha kalkardı.
Uzağa gitmeyelim, 25 Kasım Stadı’nın ağzı dili olsa da söylese; Koca stadyum rengarenk giysiler içinde gençlerimizle dolardı. Törenlerde önce saygı duruşu yapılır ve arkasından bütün stadyum İstiklal Marşı’mızı söylerdi. Davut sesli bir delikanlı kürsüye gelir ve Atatürk’ün o meşhur “Gençliğe Hitabesi”ni okurdu. Daha sonra da stadyumu dolduran yüzlerce gencimiz hep bir ağızdan “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı okurlardı. Ve birbirinden güzel sportif gösterilerle ve de davul-zurnalı Milli oyunlarımızla 19 Mayıs Bayramı kutlamaları sona ererdi.
Şimdilerde ise 19 Mayıs kutlamaları Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilerek, en basit ve en pasif şekilde kutlanılır gibi gösterilmek isteniyor.
19 Mayıs 1919’un tarihteki önemli yerini biliyoruz. Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve Kutsal Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlattığı gündür. 
19 Mayıs 1919’dan 29 Ekim 1923’e kadar geçen süreçte, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı yaptık ve kazandık.
Gazi Mustafa Kemal’in kahramanlık destanları yazdığı ve yazdırdığı Ulusal Kurtuluş Savaşımızı mutlaka biliyoruz. Bilmeyenlerin de bu konuda yazılmış başta Nutuk olmak üzere yüzlerce eserden okuyup öğrenmelerini diliyoruz.
Büyük Atatürk binbir meşakatle kurduğu Cumhuriyet’i Türk Gençliğine emanet etmiştir.
O’nun, bir hitabet harikası olan “Gençliğe Hitabesi” bu emanet edişin tarihe kaydedilmiş bir vesikasıdır.
Büyük Atatürk’ün o muhteşem 10’uncu Yıl Nutku’nu (1933) sonlandırırken hançeresi yırtılırcasına haykırdığı “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” cümlesi de Devletimizin Milli bir Devlet olduğuna kanıttır.
17 yıllık AK Parti iktidarında Büyük Atatürk’ün ilke ve devrimleri bir şekilde sulandırılmaya çalışılmıştır.
AK Parti’nin dinsel ağırlıklı politikaları doğrultusunda, Büyük Atatürk, adeta din karşıtıymış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Yazılı ve görsel basında Atatürk’ün kişiliğini, ilke ve devrimlerini eleştiren yazarlar ve konuşmacılar türetilmiştir. Hatta Fesli Kadir diye anılan Atatürk düşmanı kara yobaz Kadir Mısıroğlu, sağlığında ve ölümünde AK Parti iktidarı tarafından adeta ödüllendirilerek devlet üst kademeleri tarafından itibar görmüştür.
Ancak ve ancak; son gelişmeler de gösteriyor ki; Aziz Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğine ve O’nun kurduğu laik Cumhuriyet’e sahip çıkacaktır.
Bize 19 Mayıs’ları armağan eden muhteşem insan, büyük komutan ve harika bir devlet adamı olan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun ilke ve devrimlerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz, O’na Yüce Allah’tan en içten dualarımızla rahmet diliyoruz.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.